Lilou Macé interview

Lilou Macé

Lilou Macé (wordt geïnterviewd door Tijn Touber)
Na duizenden spirituele leiders, wetenschappers en goeroes te hebben geïnterviewd is het nu haar beurt om ondervraagd te worden; door Tijn Touber.

Lilou Macé is een Frans-Amerikaanse schrijfster, webTV presentatrice, internationale online video blogger en medeoprichter van een wereldwijde online community, The 100-Day Reality Challenge. Ze werd geboren in Californië als kind van Franse ouders, groeide op in Frankrijk en studeerde daar en in de VS. Ze studeerde cum laude af in European Business Studies, met als hoofdvak International Marketing. Toen ze haar baan in Londen verloor als Internet Marketing Director schreef ze I Lost My Job And I Liked It: 30-Day Law-of-Attraction Diary Of A Dream Job Seeker, dat ze zelf uitgaf. Lilou’s YouTube filmpjes (meer dan 2000) tonen haar deelname aan het leven, tijdens haar jaarlange wereldtournee Juicy Living Tour en de 100-Day Reality Challenge, en bevatten daarnaast wereldberoemde auteurs, sprekers, artiesten en ondernemers die Lilou het stempel ‘Juicy’ meegeeft.

 

The Quantum Self In A Quantum World

Danah Zohar

The Quantum Self In A Quantum World
Danah Zohar introduceert quantum fysica als het nieuwe paradigma van onze tijd. Danah schetst de eigenschappen van het quantum paradigma, bespreekt het karakter van de ‘quantum persoonlijkheid’ en de relatie met spirituele intelligentie, en toont manieren waarop we onze wereld een quantum wereld kunnen maken.

The Artist's Way

Julia Cameron

The Artist's Way: The Basic Tools
Julia Camerons boeken over creativiteit hebben miljoenen mensen over de hele wereld bereikt. In deze lezing deelt ze haar eigen creatieve reis waarmee ze de drie basiselementen van The Artist’s Way ontwikkelde, en de grondstof voor het creatieve herstel van haarzelf en haar studenten. Net zoals ademhalen in ons dna zit en niet iets is wat we moeten uitvinden, geldt dat voor creativiteit precies hetzelfde. 

Wired for Love, Part I

Stan Tatkin

Wired for Love, Part I
How Understanding Your Partner's Brain and Attachment Style Can Help You Defuse Conflict and Build a Secure Relationship 
Deze presentatie geeft je een radicaal nieuwe manier om liefdesrelaties te begrijpen. Dr. Stan Tatkin leert je hoe je je eigen lichaam en brein en dat van je partner kan gebruiken om een langdurige, bevredigende, veilige en stevige relatie te creëren. De trucs die gebaseerd zijn op hedendaags onderzoek in de neurowetenschap en hechtingskwesties staan tot je beschikking!
 
 
 
 

Interview with Susan Wuttke

Susan Wuttke

Interview met Susan Wuttke
Over haar ervaringen en opvattingen. Zoals ze het zelf omschrijft: “Ik wil dat mensen beseffen dat er nog zoveel meer is dan onze fysieke lichamen, en ook dat er een liefhebbende aanwezigheid altijd toegankelijk voor ons is, dat ons nooit laat zakken. Je hoeft niet ‘goed’, ‘waardig’ of ‘spiritueel/religieus’ te zijn of alles op de ‘juiste manier’ te doen om te kunnen vallen in die oceaan van liefde. Zelf maakte ik een trauma mee dat zo vernietigend was dat ik God de rug toe keerde, Hem vervloekte en besloot dat als dit Gods werk was, als Hij zoiets had laten gebeuren, ik niets te maken wilde hebben met die zogenaamde God. En toch…”

I see ü / creating I tot I connections

Tim Freke

Tim deelt zijn revolutionaire ‘paralogische’ filosofie, leidt een hart-adem-meditatie en legt simpele i to i ervaringen, om ons te helpen door  verdeeldheid heen te kijken en onze essentiële eenheid te zien, zodat we de grote liefde voelen.

Close and Personal

Maneesha James

Maneesha James heeft een achtergrond in de verloskunde en als algemeen en psychiatrisch verpleegkundige, is gekwalificeerd als psychotherapeut en leidt al meer dan 25 meditaties.

In de jaren ’70 was ze proefkonijn toen Osho zijn actieve methoden testte en heeft zelf veel van zijn technieken zelf toegepast. Ze is de officiële biograaf van Osho en stelde Osho’s The Art of Living and Dying samen, dat in juni 2013 moet uitkomen.

Zelf heeft ze vijf boeken geschreven over verschillende aspecten van meditatie. Maneesha geeft meditatieworkshops voor alledaags leven en bewust overlijden over de hele wereld en maakte onder meer vijf cd’s met geleide meditatie.

Close and Personal
Een interview met  Maneesha James

Beyond Art and Spirituality

Etan Ilfeld

Beyond Art And Spirituality: How Ideas Cross Pollinate

Ilfeld’s lezing zal uiteenzetten hoe diverse creatieve disciplines via kruisbestuivingen kunnen leiden tot nieuwe gebieden en nieuwe vormen van kunst en expressie kunnen inspireren – inclusief de creatie van virtuele werelden, guerilla kunstuitingen en GPS kunst. In het tweede deel van de lezing belicht hij de manier waarop kunst en spiritualiteit kunnen samensmelten met technologie om zo een interactievere en zelfbewuste globale gemeenschap te genereren.
 

God And The Big Bang

Daniel Matt

God And The Big Bang: Discovering Harmony Between Science And Spirituality 
Daniel Matt houdt een lezing waarin hij de parallellen verkent tussen Kaballah en  de hedendaagse kosmologie. Hoe verhoudt het mystieke begrip van de Creatie zich ten opzichte van de moderne theorie over het ontstaan van het universum? Is er een manier om die twee benaderingen samen te brengen – de wetenschappelijke en de spirituele?

Meditation And The Brain: Neuro-Spirituality

Marty Wuttke

Meditation And The Brain: Neuro-Spirituality
Volgens esoterisch onderwijs moet het zenuwstelsel systematische zuiveringen ondergaan om hogere en bredere niveaus van bewustzijn te kunnen verwerken. In zijn lezing bespreekt Martin Wuttke de wegen, methoden en praktische manieren waarop we deze kennis kunnen integreren in onze levens en onze spirituele gewoonten, om zo het transformatieve proces mogelijk te maken.

The Women Mystics In The World Religions

Hana Matt

The Women Mystics In The World Religions
In haar lezing verkent Hana Matt de lessen en inzichten van Hildegard van Bingen, Mechtild van Maagdenburg, Juliana van Norwich en Teresia van Ávila (12e – 16e Eeuw) en laat ons ook leren van enkele vrouwelijke mystici uit het Boeddhisme en Hindoeïsme. Ze benadrukt wat we van hen kunnen leren om in onze eigen levens toe te passen: manieren om onze levendigheid te vergroten, volledigheid, verbinding en spiritualiteit in ons dagelijks bestaan. De mystici laten ons zien hoe we God direct kunnen ervaren.
 

The Intelligence Of The Heart

Antonella Vannini

The Intelligence Of The Heart
Ieder van ons neemt deel aan twee verschillende niveaus van tijd: de opeenvolgende tijd, het niveau van ons rationale leven waarin tijd verstrijkt van het verleden tot de toekomst in een opeenvolging van absolute momenten; en de unitaire tijd, het niveau van het emotionele leven, intuïties en creativiteit, waarin verleden, heden en toekomst naast elkaar bestaan. Het hart leidt onze innerlijke evolutie via intuïties, inspiraties en creativiteit en de ongelooflijke eigenschappen van de unitaire tijd.

Changing Patterns

Antonella Vannini

Changing Patterns
Het principe van aanvulling heeft directe praktische toepassingen op ons welzijn, omdat het synchroniteiten, kansen en verandering activeert. Maar onze oude patronen leveren betekenissen en zijn onze visie op de wereld. Om syntropie optimaal te benutten is het nodig om onze oude patronen te doorbreken.

Time For A Change In Paradigm

Ulisse Di Corpo

Time For A Change In Paradigm
De terug-in-de-tijd oplossinmgen van de vergelijkingen die speciale relativiteit en quantum mechanismen conbineren, werden in de jaren dertig verworpen omdat ze retrocausaliteit suggereren, wat de aanname tegenspreekt dat oorzaak altijd vóór gevolg moet komen. Maar de eigenschappen van het leven vallen samen met de eigenschappen van de terug-in-de-tijd oplossingen (energieconcentratie, verhoging van de complexiteit, de groei van structuren, organisatie en orde) en het lijkt daarom noodzakelijk om de oorzaak-en-gevolg aanname te verbreden naar een nieuw paradigma, dat zegt dat er een constante wisselwerking is tussen verleden en toekomstige oorzaken. Het verleden wordt behandeld door de reden, de toekomst door ons hart. We moeten voortdurend kiezen tussen verleden en toekomst, tussen verstand en gevoel.
 

Syntropy, Resonance And Complementarity

Ulisse Di Corpo

Syntropy, Resonance And Complementarity
De vooruit-in-de-tijd oplossingen worden geregeerd door de wet van de entropie, die leidt naar energieverlies, dood en crisis, terwijl de terug-in-de-tijd oplossingen worden geregeerd door de wet van de syntropie (uit het Grieks: syn=samenkomen en tropos=neiging) die leidt naar energieconcentratie, leven en welzijn. Syntropie bestaat op het onzichtbare niveau van vitale energie en uit zichzelf in synchroniteiten en mogelijkheden. De eigenschappen van ‘resonantie’ en ‘aanvulling’ maken het gebruik van dit onzichtbare niveau mogelijk.

Eight Limbs Of Yoga

Dorinda Farver

Eight Limbs Of Yoga

Ashtanga betekent letterlijk: acht armen of benen. Je kunt naar het yogaproces kijken als de takken van een boom, die de boom helpen om optimaal te groeien. Je leert dat het bij yoga niet alleen om de houdingen gaat; de poses zijn slechts een van de takken, en zonder de overige takken is het gewoon oefeningen doen. In haar lezing wil Dorinda je enkele handvatten geven om deze eeuwenoude regels toe te passen op je dagelijkse leven, je masterclass. We leren hoe alle acht takken van de yoga een deel zijn van wie je bent en krijgen duidelijke aanwijzingen hoe je de juiste balans in je leven vindt.

Deze presentatie zal in het Engels gegeven worden.

 

The Women Mystics In The World Religions

Hana Matt

Lezing: The Women Mystics In The World Religions
In haar lezing verkent Hana Matt de lessen en inzichten van Hildegard van Bingen, Mechtild van Maagdenburg, Juliana van Norwich en Teresia van Ávila (12e – 16e Eeuw) en laat ons ook leren van enkele vrouwelijke mystici uit het Boeddhisme en Hindoeïsme. Ze benadrukt wat we van hen kunnen leren om in onze eigen levens toe te passen: manieren om onze levendigheid te vergroten, volledigheid, verbinding en spiritualiteit in ons dagelijks bestaan. De mystici laten ons zien hoe we God direct kunnen ervaren.

Aqeela's Life Story

Aqeela Sherrills

Aqeela's life story
In deze presentatie zal Aqeela zijn levensverhaal vertellen.

Maneesha James interview

Maneesha James

Maneesha James (wordt geïnterviewd)

Meer informatie wordt nader bekend gemaakt.

Hoe Emoties and Celgeheugen elk aspect van het leven kunnen beïnvloeden!

Brandon Bays

Lezing

The Journey – Hoe Emoties and Celgeheugen elk aspect van het leven kunnen beïnvloeden!

Brandon Bays, oprichtster van The Journey (De Helende Reis), bestseller auteur en Mind/Body Healing expert nodigt je uit voor een inspirerende kennismaking met The Journey en haar levenswerk. Doe mee met een diep helende meditatie en maak kennis met het proces.
Laat je inspireren om jouw reis van heling en bewustwording te beginnen!

The Journey is cutting-edge transformatie en helend werk en wordt wereldwijd herkend als een uitzonderlijk krachtig element voor bewustwording en bevrijding van het oneindig menselijk potentieel. Het is een eenvoudig en krachtig stap-voor-stap proces dat al duizenden mensen over de hele wereld geholpen heeft te genezen van fysieke en emotionele problemen, van slopende ziektes en veel van de uitdagingen van het leven. Het kan de deur openen naar vreugde, innerlijke vrijheid, stralende gezondheid, grenzeloze mogelijkheden en heelheid.
Deze unieke helende techniek werd geboren uit Brandon Bays’ persoonlijke verhaal van de genezing van een gezwel in 6 ½ week, zonder operatie of medicijnen. Door gebruik te maken van The Journey kunnen gewone mensen buitengewone resultaten bereiken, ongeacht hun leeftijd, achtergrond, cultuur of opvoeding. The Journey is praktisch, gebruiksvriendelijk en nuchter – met krachtig en blijven resultaat!

EkoPlaza Restaurant

EkoPlaza

Ontbijt 08:00 uur - 11:00 uur
Lunch 12:00 uur - 14:00 uur
Diner 17:30  uur - 22:00 uur
 

Food and Drinks van EkoPlaza
Op het festivalterrein staat een EkoPlaza restaurant, dat geopend is voor ontbijt, lunch en diner. Er wordt alleen gewerkt met producten uit het EkoPlaza aanbod. De focus ligt op de Italiaanse en Indiaanse keuken, vanwege hun rijke smaak en voldoende keuzes, zoals vegetarisch. Proeven, genieten en lachen staan centraal. Zo zijn er proeverijen in het donker, want als je niets ziet, is het heel verrassend wat je mee(s)maakt! Omdat aan tafel vaak de mooiste gesprekken ontstaan, kiest EkoPlaza voor table d’hotes: lange tafels, waaraan je makkelijk contact maakt met andere festivalgangers en ideeën kunt uitwisselen. Uiteraard is er ook doorlopend een biologische koffie/theebar met lekkers en een drankenbar met biologische bieren, wijn, sappen en frisdrank. Cateraar Fair Food Company zorgt in samenspraak met EkoPlaza dat het restaurant zo duurzaam mogelijk werkt en is ingericht.

Allergievrij
Ook aan mensen met een allergie is gedacht. In het restaurant is dat lastiger: de snijplank en het mes mogen niet in aanraking komen met producten waar een allergie voor is. Dat is niet waar te maken op zo’n groot festival. Daarom is er een speciaal gedeelte op het terrein met gluten-, noten- en lactose-vrij voedsel. Ook veganistisch georiënteerden kunnen hier ruimschoots hun etenswaar kiezen.

Alles Over Pi

Ionica Smeets

Pi is al lang bekend als de verhouding tussen de omtrek van een cirkel en zijn diameter. Weten we eigenlijk alles al over deze mysterieuze constante? Zit de bijbel verstopt in de decimalen van pi? En hoe kun we pi vangen in getallen?

Breathing Toward Wholeness

Tav Sparks

 Breathing Toward Wholeness: The Transformational Power Of Holotropic Breathwork

Holotropische ademtherapie is een krachtige strategie die de reiziger in staat stelt een hoger niveau van bewustzijn in te gaan en diepe psychologische en spirituele genezing te ervaren. Doe mee met Tav en ontdek deze spannende grens: de basis daarvan, hoe het werkt en de waarde voor individuele zoekenden, de psychologie en de grens die persoonlijke groei combineert met de universele drang naar het vinden van compleetheid.

 

 

De Helende Reis Voor Kinderen

Yvonne Weeseman

De Helende Reis Voor Kinderen
In deze lezing geeft Yvonne Weeseman handige tips voor ouders en professionals. Zij vertelt hoe je kinderen het beste kunt helpen om oude emotionele bagage te verwerken zodat blijdschap en levenslust nog verder tot ontplooiing kunnen komen. Als een diamant die nog meer kan stralen als je het stof er vanaf blaast!

De Oorzaken Van Chronische Klachten

Eric van Schijndel

Eric van Schijndel legt uit hoe de meest voorkomende chronische klachten met succes behandeld kunnen worden. Daarnaast vertelt hij wat mensen met deze klachten zelf kunnen doen om te herstellen. Tijdens deze lezing komen tien veel voorkomende chronische klachten aan de orde. Eric zet uiteen welke oorzaken er zijn en hoe deze opgeheven kunnen worden om de chronische klachten blijvend te verbeteren of op te heffen.

 

Goud In Handen

Pieter van den Hoogenband

Goud In Handen
Het thema van zijn lezing omschrijft Pieter als volgt: “Op zoek naar de juiste antwoorden moet je juiste vragen stellen.”

Het Inzicht

Johan Noorloos

Wat wil je echt? Waar verlang je werkelijk naar? Hoe wil je leven? Wat houdt je tegen? Johan Noorloos, yogadocent en schrijver, helpt je met het inzicht bewust te worden van je authentieke dromen en verlangens. In deze inspirerende, multimediale voorstelling leidt hij je naar de stilte waar deze te vinden is. Aan de hand van meditaties en visualisatie oefeningen toont hij de stappen waarmee je je verlangens daadwerkelijk kunt verwezenlijken. Op weg naar jouw mooiste leven. Daarbij durft hij zich schaamteloos kwetsbaar op te stellen en zijn eigen turbulente zoektocht naar geluk als leidraad te gebruiken. “Een groot deel van mijn leven ben ik op zoek geweest naar geluk. Ik was op zoek naar erkenning en bevestiging. Misschien was ik nog wel het meest op zoek naar innerlijke rust. Soms werd ik even gerustgesteld door een goeroe, door een filosofie. Maar al heel snel kwam de onrust terug. Tot ik alleen overbleef met mezelf. In de stilte waarin ik terecht kwam trof ik niet de leegte aan waar ik zo bang voor was geweest, maar de liefde voor de dingen die ik nu doe. Ik nodig je uit om mee te gaan op reis. Op een ontdekkingstocht. Om je te helpen herinneren wie jij bent. En waartoe jij in staat bent. Om je leven voluit te leven.”

Het Licht Gezien

Marja Ruijterman

Het Licht Gezien
Marja heeft twee keer ‘het licht’ gezien en dat had een gigantisch positief en constructief effect op haar leven. Ze ervoer dat Liefde zoveel meer is dan ‘ik hou van jou’ of ‘verliefdheid’. Tijdens de lezing vertelt Marja over haar ervaringen en vertelt hoe je zelf verbinding kunt maken met die Liefde. Velen zijn verliefd op de zogenaamde verkeerde. Iemand die niet verliefd is op jou, of al getrouwd. Je wacht en je kniest en je verlangt... De Liefde zit echter in jezelf. Als je die kunt ervaren zonder te projecteren op een bepaald persoon, ben je onafhankelijk. Dan wacht je niet meer op Liefde maar geeft Liefde om je heen omdat het onuitputtelijk is vanuit jezelf. In de lezing laat Marja je voelen hoe dat werkt.

Het Ontwerpen Van Materialen Voor Een Betere Wereld

Akke Suiker

Het Ontwerpen Van Materialen Voor Een Betere Wereld

In deze lezing zal met behulp van mathematische modellen worden uitgelegd hoe de constitutieve materiaaleigenschappen kunnen worden geoptimaliseerd en afgestemd voor geavanceerde technische toepassingen. De modelleringsaanpak beschouwt een reeks van lengteschalen en illustreert hoe deze kunnen worden gekoppeld om het kleinschalige materiaalgedrag mee te nemen in computersimulaties voor grootschalige applicaties.

Hoop, Moed & Inspiratie

René van Collem

Hoop, Moed & Inspiratie
René wil met zijn lezing hoop, moed en inspiratie kunnen bieden voor iedereen die negatieve gedachtes en gevoelens, slechte gewoontes en verkeerde patronen wil doorbreken op een liefdevolle en universeel begrijpelijke spirituele manier.

 

How Your Unconscious Mind Influences Behaviou

Leonard Mlodinow

Subliminal: How Your Unconscious Mind Influences Your Behaviour
Van je politieke voorkeur tot het bedrag dat je de ober tipt, al je oordelen en waarnemingen geven aan hoe je geest werkt op twee niveaus: Het Bewuste, waar we ons van bewust zijn en het Onderbewuste, dat wat verborgen is voor ons. Het gevolg is dat we vaak onze relaties met vrienden, familie en zakenrelaties niet goed waarnemen, we begrijpen dan de redenen voor ons persoonlijk gevoel, investerings beslissingen en andere belangrijke beslissingen niet ook. Ik zal het gaan hebben over de revolutie in het wetenschappelijk begrip van het Onderbewust dat zich heeft voorgedaan in de afgelopen tien jaren en wat dit betekent voor ons leven.

Een Fundamentele Bouwsteen Van De Werkelijkheid

Dick Meijer

Informatie: Een Fundamentele Bouwsteen Van De Werkelijkheid
Er zijn vele goede redenen om fundamentele vragen te stellen over de constructie van de werkelijkheid waarin we leven. Deze vragen betreffen niet alleen de structuur van de wereld zelf maar ook hoe we die kunnen waarnemen. Ten diepste gaat het om de geheimen van het ontstaan van ons universum en hoe het heelal zal evolueren in de verre toekomst. Dit artikel heeft tot doel om aandacht te vragen voor de prominente rol van informatie in de manifestatie van materie en bespreekt de huidige materialistische paradigma's tegen het licht van concept dat niet materie, maar informatie primair is in de evolutie van ons universum.
 

Madame de Berry interview

Berry Visser

Madame de Berry's Theory of Almost...Everything!
(over reizen in de tijd, over zielen, over toeval en serendipity, over leven en doodgaan)

Madame de Berry wordt geïnterviewd over de theorie van...alles!

Oefenen In De Kunst Van Het Geloven

Frans Vervooren

Oefenen in de kunst van het geloven: leven vorm laten geven in een omvormingsproces. Over Teresa van Jezus en Juan de la Cruz als levenskunstenaars
Teresa van Jezus en Juan de la Cruz zijn twee Spaanse mystici in de contemplatieve karmel. In het leven en in de geschriften van deze twee 'monumenten' in de  geschiedenis van de spiritualiteit is Spaanse passie in overvloed te vinden. Wereldwijd is daar nog altijd bewondering voor en hun spirituele pedagogie nodigt uit tot navolging van de weg (camino) naar de ontmoeting met het Levensgeheim. De moderne mens beschouwt zichzelf als reiziger en 'pelgrim', maar waar gaat de pelgrimage naar toe? Enkele metaforen uit het werk van deze twee mystici (kasteel, camino, vlinder, bron, nacht, vlam) kunnen een handreiking zijn bij het verder ontdekken van de eigen levensreis.

Nadenken Over Oneindig

Ionica Smeets

De ene oneindigheid is groter dan de andere oneindigheid. Hoe kun je dat bewijzen? En wat voor rol speelt oneindigheid in ons dagelijks leven? Waarschuwing: nadenken over oneindigheden kan leiden tot gekte…

Onsterfelijkheid: Mythe Of Wordende Werkelijkheid?

Dick Meijer

Onsterfelijkheid: Mythe Of Wordende Werkelijkheid?
De hang naar onsterfelijkheid fascineert de mens al van het begin van haar geschiedenis: er wordt tot op de dag van vandaag onvoorstelbaar veel over gedacht en geschreven. Onsterfelijkheid kan ook vanuit vele invalshoeken worden beschreven en de opvattingen erover representeren een breed spectrum van zeer uiteenlopende beelden. Het menselijk verlangen om aan de onontkoombaarheid van de dood een plaats te geven heeft zo geleid tot vele krachtige onsterfelijkheidsymbolen waarvan een aantal van de belangrijkste zal worden besproken.
 

Individual, Social And Global Coherence

Wim Gijzen

Lezing: Individual, Social And Global Coherence
In deze lezing staan we stil bij de missie, de nieuwe inzichten en initiatieven van het HeartMath instituut. Een non-profit wereldleider op het terrein van onderzoek naar emotionele fysiologie, hart-brein interacties en de fysiologie van optimale gezondheid en prestaties. We staan op een mondiaal kruispunt van een nieuwe tijd. Een paradigma shift naar een hoger menselijk en collectief bewustzijn is gaande. Velen van ons voelen daarbij een groot verlangen om de wereld met elkaar positief te veranderen. We zijn op zoek naar manieren om onze innerlijke wijsheid betekenisvol in te zetten. Het Global Coherence Initiative dat HeartMath in 2008 is gestart kan jou hierin helpen.

Wereldvrede Is Onontkoombaar

Theo Tromp

Lezing

Wereldvrede Is Onontkoombaar
In 1960 vertelde Maharishi Mahesh Yogi - de goeroe van The Beatles - in een lezing dat hij vrede voor het individu en voor de wereld ging brengen. Wat is er sindsdien met zijn TM-beweging gebeurd? Aan de hand van uitleg van het begrip transcenderen, historische gebeurtenissen in de wereld, diverse wetenschappelijke publicaties en projecten waar de Transcendente Meditatie-organisatie momenteel aan werkt concludeert Theo Tromp dat wereldvrede maakbaar en onontkoombaar is.
 

Sterrenstof

Susan Smit

Susan geeft een lezing met de naam Sterrenstof, tevens de titel van haar nieuwste boek. Smit staat bekend om haar speelse en persoonlijke benadering van spiritualiteit in het dagelijks leven. Ze staat met haar voeten midden in het moderne leven en met haar hoofd in een wolk van mijmeringen. In Sterrenstof maakt Smit korte metten met verplicht positief denken en gedweep met kalenderwijsheden. Vol zelfspot en wars van zweverigheid en wollige taal prikt ze de spirituele mythen van vandaag door en graaft ze dieper naar doorleefde beschouwingen. Bewustwording bereik je volgens Smit niet door je van de wereld te onthechten en je lichaam en gevoelens te ontstijgen; het draait er juist om het leven ten volle aan te gaan, fouten te maken, op te krabbelen en tot inzichten te komen.

Meister Eckhart: Leraar Van ‘Leven Zonder Waarom’

Frans Vervooren

Meister Eckhart: Leraar Van ‘Leven Zonder Waarom’
Het nagelaten werk van Meister Eckhart, predikbroeder in de Middeleeuwen, is niet gemakkelijk en toch wordt hij veel geciteerd als een modern denker. Zijn denken over God bevat levenswijsheid die kennelijk ook nu nog in ons virtuele tijdperk aanspreekt. Voor bijna iedereen blijven de grote waarom-vragen een onoplosbaar mysterie (Waarom leven? Waarom lijden? Waarom is de mens er eigenlijk?). De originele wijze waarop Eckhart omgaat met de vraag ‘waarom?’, samengevat in ‘leven zonder waarom’, kan een bron zijn van nieuwe inspiratie.

Science: SpiriLab

Eric van Schijndel, Francis Koopmans, Frank Krijgsman, Wim Gijzen

SpiriLab
Zowel Z score neurofeedback (www.appliedneuroscience.com) als neurofield (www.neurofield.nl) blijken zeer effectieve methoden om mensen, op alle fronten, te helpen naar een flexibel en gezond functioneren. Het volgen van deze trainingen resulteert in een rustigere mentale staat, helder denken een blijere kijk op jezelf en het leven. Hierdoor is er meer interne en externe energie, een beter functioneren op school of werk. De effecten zijn ook te bemerken in bijvoorbeeld diepere en effectievere slaap, een beter zelfbeeld, een betere algemeen motorisch functioneren en beter communiceren.

Tevens kun je een korte individuele ontdekkingstocht maken met biofeedback op je hartritme variatie. Wat betekent het voor jou om in een 'spiegel' te kijken die jouw interne (in)coherente fysiologie toont?

TBA (Talks & Science)

TBA

 Be curious!