Chocolate Club

Chocolate Club

Overdag kun je in de Chocolate Lounge komen genieten van onze specialiteit, de Chocolate elixer, terwijl wij zorgen voor muziek, een lekker plekje om even naar binnen te keren en de mogelijkheid op verschillende manieren kennis te maken met Superfoods.
 

 

Powerflower, leve de zon (7+)

Wouter Widdershoven

Maak je eigen zonnemolen. Ga aan de slag met een motortje op zonne-energie en experimenteer met hoe kleuren mengen door beweging. Speel met de kracht van de zon. Zet je molen in het perk tussen de andere molens en zie ze samen tot leven komen zodra de zon gaat schijnen. Na het festival mag je je zonnemolen houden.
 

Bambouw mee (6+)

Eveline Wawoe

Wie houdt er van hutten bouwen? We hebben heel veel bamboestokken en dromen ervan op INSPIRE een hele mooie grote bamboesculptuur te maken. Jong en oud kunnen meebouwen aan één of meerdere grote werken.
 

Vlinders & Vleermuizen (4+)

Nicole van den Kroonenberg

Zou jij ook vleugels willen hebben?

Lekker vliegen en zweven, overal waar je maar naar toe wilt!
Vlinders en vleermuizen kunnen dat!

Kom bijzondere vlinders en vleermuizen maken met plakband.
Lekker veel plakband oprollen tot er een lijfje ontstaat, lang en dun of juist klein en dik. Daarna nog de pootjes, een kop met voelsprieten en natuurlijk vleugels zodat de vlinder of vleermuis weg kan vliegen. Een hele zwerm…
 

Landschapslumen

Julian van Buul, Vincent Vriens

Als de zon onder gaat, komt het landschap tot leven.

Landschapslumen is een audiovisuele installatie, waarbij meerdere beamers worden gebruikt om een bestaand landschap om te toveren in een visueel schouwspel. Laat je volledig onderdompelen in deze surrealistische droomwereld. Oude locaties krijgen een nieuwe betekenis; verhalen worden verteld met en uit het landschap.
 

Biodome

Beer van Geer, Jarno Burger

Bezoekers worden in de dome uitgenodigd om middels de feedback uit hun eigen lichaam een interactie aan te gaan met licht en geluid. Doordat de installatie het mogelijk maakt om in een hoek van 360 graden te projecteren word je volledig opgenomen in het visueel ervaren van je eigen ademhaling en hartslag. De biodome is een spannende combinatie van kunst, wetenschap en techniek.


De Droomboom (4+)

Nicole van den Kroonenberg

Iedereen heeft wensen, (geheime) dromen en verlangens…
Wat is jouw droom of wens?
Bij onze droomboom kun je je dromen, wensen en verlangens kwijt. Schrijf, teken, knutsel je droom, stop alles in een bijzonder mooi gemaakt (lucifer) doosje en geef het aan de droomboom.
Door je wens/droom aandacht te geven plant je het allereerste zaadje… en wie weet..!
 

Play!

Eveline Wawoe, Nicole van den Kroonenberg, Pim van den Wijngaarde, Wouter Widdershoven

De hele dag zullen de kinderen vermaakt worden in de 'Children's Village'. Van knutselen tot lekker wegdromen, niets is te gek. Ga naar Play & Art voor de uitgebreide beschrijvingen van de activiteiten.

De Wappermannen komen eraan! (5+)

Pim van den Wijngaarde

Flapperend in de wind met slungelbenen en zwabberlijven - we gaan ze in een grote optocht ronddragen, met muziek! Maar, eerst nog even maken: uit papier natuurlijk! Met je eigen lijf als model en iedereen helpt elkaar. We maken eerst een omtrek van elkaars lijf, dan gaan we die uitknippen en mooi beschilderen en beplakken. Touwtje eraan, dan aan een stok tot hoog in de lucht en...laat maar waaien die wind! We gaan op stap met de wappermannen!

Kom je ook? Vanaf 5 jaar en hoe meer kinderen, hoe meer wappermannen!
 

Contemplatorium- Vortex en Life Savers

Rob Sweere

Rob Sweere maakt werken over de fysieke ervaring van de oneindigheid van ruimte en tijd. De mens vormt daarbij het hart, daar hij in ieder kunstwerk de beleving van het publiek centraal stelt. Zijn projecten zijn pas voltooid als de bezoeker zich geheel kan overgeven aan zijn of haar eigen ervaring. Zijn witte inflatables het Contemplatorium - Vortex en de twee Live Savers, zijn niet alleen te aanschouwen, maar ook te ervaren en te voelen. Je kunt ze betreden en zo beleven wat de spierwitte ruimte voor jou betekent.
 

   

Windorgel

Jonas Vorwerk

De wind bepaalt je gehoor, je beweging zelfs je blik. Vanuit deze ervaring begon Jonas te schetsen aan wat inmiddels een eclektronisch Windorgel is. Het orgel bestaat uit twee ocatevn opgebowud uit 16 vrij bewegende staven die geluid triggeren. Zoals altijd met het werk van Jonas Vorwerk vraagt ook het Windorgel een actie van de toeschouwer. Samen met de wind kan het werk bespeeld worden als een instrument.
 

Art

Andrea Droës, Arianne van Boxmeer, Beer van Geer, Jarno Burger, Jonas Vorwerk, Jos Agasi, Julian van Buul, Jurjen Alkema, Rob Sweere, Vincent Vriens, Yvonne Beelen

Ook kunst zal volop aanwezig zijn op Inspire Festival. Laat je verrassen door de interactie met licht & geluid en laat je 's avonds betoveren door de lichtgevende natuuromgeving... Kijk voor meer informatie naar de individuele optredens bij Play & Art.
 

Glowfield

Arianne van Boxmeer

Wanneer een diepe rust na de dag over het land valt, komt het gloeiende bloemenveld wuivend tot leven in de wind. Glowfield heeft zich geworteld op het Inspire Festival en neemt je mee naar hogere sferen. Een kunstmatige ingreep die het natuurlijke karakter van de plek versterkt. Arianne van Boxmeer biedt haar publiek graag een ervaring, een spanningsveld tussen toeschouwer, object en de ruimte. Hierbij spelen licht, sfeer en locatie een belangrijke rol.
 

 

Nachtschaduw

Andrea Droës, Jos Agasi, Jurjen Alkema

De term ‘Het Blauwe Uur’ is de benaming voor het uur voor zonsopgang en het uur na zonsondergang, waarbij de lucht onder bepaalde omstandigheden blauw kleurt. Onder deze naam maken Jurjen Alkema, Andrea Dröes en Jos Agasi beeldende performances en installaties. Licht en video veranderen de donkerte om je heen in een betoverende ervaring.
 

Kinderyoga

Brenda Zuydwijk

Kinderen doen hierin ontspanningsoefeningen, warming up, speelse yoga oefeningen, adem- en meditatieoefeningen, affirmatie oefeningen (positieve spreuken herhalen), massage, visualisatie en maken afsluitend een tekening.

Ouder-Kind Yoga En Massage

Brenda Zuydwijk

In deze workshop doen ouders en kinderen ontspanningsoefeningen, warming up, voeren samen yoga partneroefeningen uit, maken met de groep een tekening, geven elkaar een massage en eindigen met een ontspannende visualisatie.

mMminnestrelen

Yvonne Beelen

Hoe zou het zijn te leven omringd door liefde? Waar van je gehouden wordt precies zoals je bent? Je bevoegd bent iedereen te beminnen? De interactieve performance ‘mMminnestrelen’ laat haar publiek dit intieme avontuur beleven. Zij injecteert een ieder met een overvloed aan liefde en geeft ook jou carte blanche deze liefde door te geven; niet alleen aan je naasten, maar vooral ook aan wie je (nog) niet kent…