The Aggrolites

The Aggrolites

‘Dirty reggae’, zo omschrijven The Aggrolites hun eigen geluid. De band werd opgericht in 2002 en stamt uit de harde leerschool van Los Angeles, waar ze afstudeerden op ‘feel good muziek’. Ze traden op met vele bekende artiesten en speelden op ontelbare podia en festivals wereldwijd. Live worden ze gekenmerkt door het stevige gedonder van reggaedrums en -bas, de verscheurende, soulvolle melodieën van orgel en gitaar en de stem van Jesse Wagner - een geschenk uit de hemel, doorgegeven door Otis, Sam, Ray en Wilson. Na acht jaar liveoptredens over de hele wereld en vijf studioalbums was het vorig jaar tijd voor hun eerste livealbum, Unleashed Live Vol. 1.
 

Akke Suiker

Akke Suiker

Na het behalen van de doctorsgraad aan de Technische Universiteit Delft bracht Akke Suiker twee postdoctorale bezoeken van een jaar aan de University of Massachusetts in de VS en Cambridge University in Groot-Brittannië. Hij is nu hoogleraar Applied Mechanics and Design aan de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit van Eindhoven. Hij publiceerde meer dan vijftig wetenschappelijke tijdschriftartikelen op het gebied van theoretische en toegepaste mechanica en werd uitgeroepen tot Beste Docent van de Technische Universiteit Delft in 2009-2010.
 

Op Inspire

Lezing

Het Ontwerpen Van Materialen Voor Een Betere Wereld
In deze lezing zal met behulp van mathematische modellen worden uitgelegd hoe de constitutieve materiaaleigenschappen kunnen worden geoptimaliseerd en afgestemd voor geavanceerde technische toepassingen. De modelleringsaanpak beschouwt een reeks van lengteschalen en illustreert hoe deze kunnen worden gekoppeld om het kleinschalige materiaalgedrag mee te nemen in computersimulaties voor grootschalige applicaties.


Waarom Inspire?
"Inspiratie en nieuwsgierigheid zijn de belangrijkste drijvende krachten achter wetenschap in het bijzonder, en achter de samenleving in het algemeen!"

Alan Chapman

Alan Chapman

Alan Chapman is een Britse spiritueel leraar en schrijver die mensen begeleidt naar een persoonlijke, directe ervaring van wie en wat ze echt zijn, iets dat traditioneel gezien spirituele realisatie of ontwaken wordt genoemd. Alan heet iedereen van elke achtergrond of traditie met een oprechte interesse in het weten van de waarheid welkom, en heeft beginners en gevorderde studenten begeleid van hun eerste ervaring tot een blijvend nono-dualistisch bewustzijn. Sommige van zijn studenten zijn zelf docent geworden. Alan's achtergrond is vooral Esoterisch Christendom, Advaita Vedanta en verschillende vormen van het boeddhisme, maar hij hoopt dat je dat niet tegen hem gebruikt. Hij geeft namelijk les in helder Engels en met gezond verstand, terwijl hij duidelijke aanwijzingen en simpele overdenkingen biedt.

Op Inspire

Workshop

Satsang with Alan Chapman
Kom naast Alan zitten terwijl hij je begeleidt van de illusie van onwetendheid naar een directe herkenning van je onvoorwaardelijke aard. Alan opent vervolgens een dialoog waarin hij alle mogelijke vragen beantwoordt die je kunt hebben over ontwaken, van een algemene oriëntatie tot specifieke ervaringen op je persoonlijke reis.
 

Ambisonic Surround Sound

Ambisonic Surround Sound

“Ambisonics” is een opkomende 3D audiotechnologie. Het werkt anders dan andere audiosystemen in dat alle speakers samenwerken om een meeslepend geluidsveld te creëren, in plaats van dat alle speakers apart een individueel geluidskanaal ontvangen. Het resultaat is een holofonische surround sound ervaring, waarbij het lijkt of geluid uit een bepaalde richting of alle richtingen komt en de luisteraar omringt, terwijl er niet een speaker aanwezig is.

Een belangrijk voordeel van het gebruik van Ambisonic surround sound bij gezondheids- en wellnesstoepassingen is de rol van actief luisteren versus passief horen. De mogelijkheid om geluid te scheiden en verplaatsen terwijl er tegelijkertijd een deken van geluid om de luisteraar wordt geschapen, stimuleert zowel passief als actief luisteren op een unieke manier. Bovendien geeft Ambisonic audio een organische en natuurlijke luisterervaring door het bevredigen van de mechanismen die de oren en hersenen gebruiken om geluid in een 3D ruimte te verwerken.
 

Andrea Droës

Andrea Droës

Andrea Dröes is afgestudeerd als theatervormgever aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). In 2008 is zij zich vooral gaan richten op decorontwerp en beeldende installaties. Bij verschillende theatergroepen en festivals was haar werk te zien, waaronder Theater Bellevue, Stella Den Haag, Toneel Haarlem, Het Groote Hoofd, Het MUZtheater, Fringe Festival en de Dansweek.
De rol en betekenis van licht in haar werk deden haar een nieuwe weg inslaan. Sinds 2010 volgt ze een tweejarig coachingstraject bij het instituut Lichtontwerpen (iLo), waar ze licht bestudeert als materiaal voor het creëren van kleur, contrast, dynamiek en ruimte.

Samen met Jurjen Alkema en Jos Agasi vormt zij collectief Het Blauwe Uur, waarmee zij beeldende performances en installaties maakt.

Ga voor meer informatie naar: www.blauweuur.nl
 

Annemieke Post

Annemieke Post

Annemieke Post kwam eind jaren zestig in aanraking met Iyengar yoga en sindsdien liet het haar niet meer los. Na vele jaren aan ervaring, en de persoonlijke lessen van B.K.S. Iyengar, was ze van 1986 tot 2008 Intermediate Senior Teacher aan de Nederlandse Iyengar Yoga lerarenopleiding te Amsterdam. Naast haar wekelijkse lessen gaf ze regelmatig workshops in Nederland én in het buitenland.


Op Inspire

Beweging

Iyengar Yoga
Al meer dan 70 jaar wijdt B.K.S. Iyengar (1918) zijn leven aan hatha yoga. Door de jaren heen ontwikkelde hij een opzienbarende methode welke wereldwijd een begrip is geworden. Iyengar Yoga is een intensieve en verfrissende methode die door honderdduizenden yoga studenten uit alle delen van de wereld wordt beoefend. Hierin staan evenwicht en precisie centraal. Elke centimeter van het lichaam dient met evenveel bewustzijn benaderd te worden, want via lichamelijke verfijning ontwikkelt men het bewustzijn en de eigen intelligentie van het lichaam.

Iyengar Yoga is opgebouwd met als basis: staande houdingen / voorover buigingen / draai oefeningen en achter over buigingen. ( niet dat al deze oefeningen in een les gedaan worden). Iyengar Yoga is vooral duidelijk in precisie uitleg en detail.

Antonella Vannini

Antonella Vannini

Antonella Vannini is een psychotherapeut en Ericksonian hypnotherapeut die al sinds 2003 werkt aan de theorie van de syntropie. Als lid van de SSE (Society for Scientific Exploration), ICRL (International Consciousness Research Laboratories), PEAR Tree (Princeton Anomalies Research Laboratories) en WISE (World Institute for Scientific Exploration) gaat Antonella nog altijd verder met haar onderzoeken naar retrocausality en emoties. Sinds 2010 is ze ook Taiji Quan instructeur en voortdurend geïnteresseerd in manieren die de westerse en oosterse culturen, wetenschappen en spiritualiteit samen kunnen brengen.
 

Op Inspire

Lezing

The Intelligence Of The Heart
Ieder van ons neemt deel aan twee verschillende niveaus van tijd: de opeenvolgende tijd, het niveau van ons rationale leven waarin tijd verstrijkt van het verleden tot de toekomst in een opeenvolging van absolute momenten; en de unitaire tijd, het niveau van het emotionele leven, intuïties en creativiteit, waarin verleden, heden en toekomst naast elkaar bestaan. Het hart leidt onze innerlijke evolutie via intuïties, inspiraties en creativiteit en de ongelooflijke eigenschappen van de unitaire tijd.

Changing Patterns
Het principe van aanvulling heeft directe praktische toepassingen op ons welzijn, omdat het synchroniteiten, kansen en verandering activeert. Maar onze oude patronen leveren betekenissen en zijn onze visie op de wereld. Om syntropie optimaal te benutten is het nodig om onze oude patronen te doorbreken.
 

Aqeela Sherrills

Aqeela Sherrills

Aqeela Sherills werd bekend door het bewerkstelligen van een vredesakkoord tussen twee Los Angeles gangs die al lang op voet van oorlog leefden: de Bloods en de Crips. Tien jaar werkte hij voor het Amer-I-can project samen met onder meer voormalig football-legende Jim Brown en het Community Self Determination Institute (CSDI) opgericht, een organisatie die zich inzette voor het verbeteren van zijn eigen buurt. Nu werkt Sherills aan wat hij zelf de ‘Reverence Movement’ noemt, een vredesproces dat mensen de kans geeft elkaars goedheid te zien. In het kader hiervan heeft hij regeringsmedewerkers in Belfast en Servië geadviseerd, in Den Haag en voor het Amerikaanse congres gesproken en vredesakkoorden opgesteld voor gangs in steden door de hele VS. Sherrills zit in vele commissies die strijden voor positieve verandering en kreeg in 2004 de Activist Award of Achievement van de Gleitsman Stichting en de Norman Felton & Denise Aubuchon Humanitarian Award by Death Penalty Focus.

Op Inspire

Lezing

Aqeela's life story
In deze presentatie zal Aqeela zijn levensverhaal vertellen.

Workshop 

Gift in the Wounds
In deze workshop zal Aqeela een concept voor de Reverence Movement delen, waarvan hij gelooft dat het dé nieuwe grote vredesbeweging is. Een persoonlijke tragedie, zegt hij, heeft zijn begrip voor de impuls voor eerbied versterkt. Tenslotte nodigt hij zijn luisteraars uit deel te nemen aan de vredesbeweging, door middel van een gestelde uitdaging. 

Waarom Inspire ? 
“Het woord ‘Inspire’ betekent veel voor me, omdat het een van de principes is van de Devine Laws (inspiratie, fantasie en intuïtie) waar ik naar leef. Om geïnspireerd te worden, moet je in verbinding staan met je hart. Het verwerken van schaamtes, schuldgevoel en gênante ervaringen uit het verleden kan leiden tot een openbaring en de deur naar inspiratie openen, om zo je levensdoel te leren kennen. Dit was mijn proces, en dat deel ik graag met anderen om hen mogelijk te kunnen inspireren.”

 

 

Arianne van Boxmeer

Arianne van Boxmeer

Arianne van Boxmeer (1986) studeerde in 2008 af als theatervormgever aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en is al enige jaren succesvol in de praktijk aan de slag. Zo heeft ze o.a. meegewerkt aan de vormgeving voor het Boekenbal 2011 en Festival Zinder van Theatergroep Stella en werkte zij als assistent voor gerenommeerde theatervormgevers.) Naast het decor- en kostuumontwerpen is ze zich na haar studie ook gaan richten op het maken van installaties.

Glowfield is daar één van. Het werk werd al op meerdere festivals vertoond en zal nu te zien zijn op Inspire.

Beer van Geer

Beer van Geer

Beer van Geer (1987) maakt gebruik van computer technologie, visual/graphic design en verhalen, en ontwikkelt daarmee systemen om de menselijke wereld te ontdekken en verklaren. Zijn projecten variëren van (het bouwen van?) websites, tot baanbrekende zelfontwikkelde technologie.

De BioDome ontwikkelde hij samen met Jarno Burger en Dennis de Bruijn, vanuit de gezamenlijke interesse om neurofeedback aan computer en geometrie te koppelen.

De BioDome biedt niet alleen een innovatieve manier van interactie, maar boort een totaal nieuw perceptiegebied aan waarbij de innerlijke wereld van de mens zichtbaar wordt.

Berry Visser

Berry Visser

Berry Visser was de oprichter van Mojo Concerts en het Mojo Theater. Hij was mede-organisator van het Kralingen popfestival in Rotterdam en tevens betrokken bij Pandora’s Music Box. Door de jaren heen maakte Berry vele theaterproducties en andere creatieve uitingen, zoals de Silent Disco op Lowlands. Zijn alter ego is Madame de Berry, het onderwerp van veel van zijn theatervoorstellingen. Zij komt naar Inspire om zich daar te onderwerpen aan een interview. Ga voor meer informatie naar:

www.madamedeberry.nl
of
www.mybossisanasshole.nl/category/pensees/ 
 

Op Inspire

Madame de Berry's Theory of Almost...Everything!
(over reizen in de tijd, over zielen, over toeval en serendipity, over leven en doodgaan)

Madame de Berry wordt geïnterviewd over de theorie van...alles!

 

Waarom Inspire?

Eindelijk een festival waar ook de verbeelding aan het woord komt. Hiep hiep hoera! I'll be there!

 

 

Brandon Bays

Brandon Bays

Brandon Bays, auteur van de bestseller De Helende Reis en De Helende Reis Voor Kinderen, is een van de meest dynamische en vernieuwende docenten in de hedendaagse wereld van de mind-body genezing. Vanuit haar eigen ervaringen pionierde ze met De Helende Reis, een uniek proces dat internationaal wordt erkend als een van de krachtigste genezingsmethodes. Die ontstond uit Brandon Bays’ persoonlijke verhaal: ze genas van een tumor in 6,5 weken, zonder operatie of medicijnen.

Op Inspire

Workshop

The Journey
Brandon Bays, oprichtster van The Journey, succesvol schrijfster en mind-body genezingsexpert, nodigt je uit voor een inspirerende mini-workshop, waarin ze haar levenswerk deelt. Neem deel aan diepe genezingsmeditatie en subtiele verwerking. Raak geïnspireerd om jouw eigen reis van genezing en ontwaken te beginnen!
 

Lezing

The Journey – Hoe Emoties and Celgeheugen elk aspect van het leven kunnen beïnvloeden!
Brandon Bays, oprichtster van The Journey (De Helende Reis), bestseller auteur en Mind/Body Healing expert nodigt je uit voor een inspirerende kennismaking met The Journey en haar levenswerk. Doe mee met een diep helende meditatie en maak kennis met het proces.
Laat je inspireren om jouw reis van heling en bewustwording te beginnen!

The Journey is cutting-edge transformatie en helend werk en wordt wereldwijd herkend als een uitzonderlijk krachtig element voor bewustwording en bevrijding van het oneindig menselijk potentieel. Het is een eenvoudig en krachtig stap-voor-stap proces dat al duizenden mensen over de hele wereld geholpen heeft te genezen van fysieke en emotionele problemen, van slopende ziektes en veel van de uitdagingen van het leven. Het kan de deur openen naar vreugde, innerlijke vrijheid, stralende gezondheid, grenzeloze mogelijkheden en heelheid.
Deze unieke helende techniek werd geboren uit Brandon Bays’ persoonlijke verhaal van de genezing van een gezwel in 6 ½ week, zonder operatie of medicijnen. Door gebruik te maken van The Journey kunnen gewone mensen buitengewone resultaten bereiken, ongeacht hun leeftijd, achtergrond, cultuur of opvoeding. The Journey is praktisch, gebruiksvriendelijk en nuchter – met krachtig en blijven resultaat!

Brenda Zuydwijk

Brenda Zuydwijk

Brenda Zuydwijk is een Nederlandse, enthousiaste, betrokken, ondernemende kinderyogadocente. Zij heeft KinderYogaBrenda opgericht omdat het haar passie is om kinderen middels yoga nog beter te leren omgaan met de drukte van alledag en de verwachtingen van onze maatschappij. Brenda is naast haar werk als kinderyogadocente tevens parttime groepsleerkracht op een basisschool. Daarnaast volgt ze allerlei bijscholingen, zoals yoga voor hooggevoelige kinderen, om zichzelf verder te blijven ontwikkelen.

Op Inspire

Workshop

Kinderyoga
Kinderen doen hierin ontspanningsoefeningen, warming up, speelse yoga oefeningen, adem- en meditatieoefeningen, affirmatie oefeningen (positieve spreuken herhalen), massage, visualisatie en maken afsluitend een tekening.

Ouder-Kind Yoga En Massage
In deze workshop doen ouders en kinderen ontspanningsoefeningen, warming up, voeren samen yoga partneroefeningen uit, maken met de groep een tekening, geven elkaar een massage en eindigen met een ontspannende visualisatie.

Why Inspire?
“Toen ik gevraagd werd kinderyoga workshops te geven op Inspire, reageerde ik meteen enthousiast. Wat een mooi evenement om mensen en kinderen te inspireren! Ik wil kinderen en ouders heel graag met kinderyoga kennis laten maken, omdat ik zelf zie welke positieve werking het heeft en merk dat kinderen lekkerder in hun vel komen te zitten. Ik kijk er naar uit om bezoekers te inspireren en een bijdrage te mogen leveren aan Inspire!”
 

Chocolate Club

Chocolate Club

Chocolate Club organiseert al zeven jaar feesten in Amsterdam en heeft hiermee de basis gelegd voor Conscious Clubbing in Nederland. Iedere eerste zaterdag van de maand wordt Club Lite omgetoverd in een oase van gezondheid, gezelligheid en genot. Op de feesten worden drankjes en hapjes aangeboden die vol zitten met Superfoods: in plaats van alcohol en suikerhoudende drankjes biedt Chocolate Club producten aan die het immuunsysteem boosten, op een verantwoorde manier opwekkend werken en de mineralen en vitaminen in het lichaam aanvullen. Iedere editie wordt gestreefd naar het beste door een mooie mix van artiesten, decoratie, demonstraties, winkeltjes en nieuwe samenwerkingen. De Chocolate Club is aan het uitgroeien tot meer dan een feestje. Een gezonde lifestyle wordt zo wel heel aanstekelijk! 

Op Inspire

Overdag kun je in de Chocolate lounge komen genieten van onze specialiteit, de Chocolate elixer, terwijl wij zorgen voor muziek, een lekker plekje om even naar binnen te keren en de mogelijkheid op verschillende manieren kennis te maken met Superfoods.

Music & Dance
‘s Avonds zorgen wij ervoor dat we met z’n allen de energie in de Spiegeltent tot extatisch niveau laten stijgen. Met de beste muziek, visuele effecten en de originele Chocolate Club drankjes worden het twee onvergetelijke dagen.


 

Klik hier om naar de Facebookpagina van Chocolate Club te gaan.

Danah Zohar

Danah Zohar

Danah Zohar studeerde natuurkunde en filosofie op MIT en deed daarna haar een masteropleiding in filosofie, religie en psychologie aan Harvard University. Ze is de auteur van de succesvolle The Quantum Self  en The Quantum Society, boeken die de taal en principes van de quantumfysica verlengen tot een nieuwe kennis over het menselijk bewustzijn, psychologie en sociale organisatie. Momenteel is ze directeur van de Oxford Academy of Total Intelligence, een opleidingsinstituut dat beoordelingsmogelijkheden, workshops en seminars biedt voor zowel spirituele intelligentie (SQ) en totale intelligentie (TQ). De Financial Times omschreef haar als ‘een van de top 100 zakenbreins’. Zohar is actief in management trainingen en consultancy en geeft lezingen over de hele wereld.  

Op Inspire

Lezing

The Quantum Self In A Quantum World
Danah Zohar introduceert quantum fysica als het nieuwe paradigma van onze tijd. Danah schetst de eigenschappen van het quantum paradigma, bespreekt het karakter van de ‘quantum persoonlijkheid’ en de relatie met spirituele intelligentie, en toont manieren waarop we onze wereld een quantum wereld kunnen maken.

Workshops

Spiritually Intelligent Motivations To Live By
In deze workshop presenteert Danah een schets van de twaalf transformationele principes van spirituele intelligentie, verklaart hun quantum-oorsprong en laat deelnemers zien hoe ze door het naleven van deze principes, quantum persoonlijkheden worden.


Using Your Spiritual Intelligence To Become A Quantum Self

met Robin de Waal
In deze workshop worden Danah’s lessen gecombineerd met Robins begeleidende muziek. Deelnemers leren over de mogelijkheid om de negatieve motivaties te ervaren van angst, verlangen, boosheid en zelfbehoud die hen nu mogelijk sturen en die daarna te vervangen door positieve motivaties van verkenning, samenwerking, autoriteit, creativiteit en dienstverlening.

Waarom Inspire?
“Het is altijd mijn droom geweest om een festival te hebben dat rockmuziek, quantum fysica en spiritualiteit zou combineren. Muziek is de taal van de ziel, quantum fysica haar poëzie. Op Inspire wordt het: Quantum rocks your soul!’”

Meer over Danah Zohar

Daniel Matt

Daniel Matt

Daniel Matt is een van de wereld's grootste autoriteiten op het gebied van Kaballah. Hij schreef meer dan tien boeken, waaronder The Essential Kabbalah (vertaald in zeven talen), Zohar: Annotated And Explained, en God And The Big Bang: Discovering Harmony Between Science And Spirituality. Daniel is op dit moment bezig aan een enorm project waarbij hij de Zohar, het Kaballah meesterwerk, vertaalt en annoteert. Tot nu toe heeft hij zeven volumes van The Zohar: Pritzker Edition (Stanford University Press) klaar, meer dan tweederde van de Zohars toelichting op de Tora. Voor dit werk is Daniel beloond met een National Jewish Book Award en een Koret Jewish Book Award. De jury van de Koret prijs noemde zijn vertaling ‘een monumentale bijdrage aan de geschiedenis van de Joodse gedachte’. Dr. Matt was twintig jaar lang professor aan de Graduate Theological Union in Berkeley in Californië en heeft ook gedoceerd aan Stanford University en de Hebrew University in Jeruzalem. Daniel woont in Berkeley met zijn vrouw, Hana.

Op Inspire
 
Lezing
 
God And The Big Bang: Discovering Harmony Between Science And Spirituality 
Daniel Matt houdt een lezing waarin hij de parallellen verkent tussen Kaballah en  de hedendaagse kosmologie. Hoe verhoudt het mystieke begrip van de Creatie zich ten opzichte van de moderne theorie over het ontstaan van het universum? Is er een manier om die twee benaderingen samen te brengen – de wetenschappelijke en de spirituele?
 
Workshop
 
The Wisdom of the Kabbalah: Ancient Teachings And Contemporary Spirituality
Dr. Matt leert ons over de Kaballah (de Joodse mystieke traditie), waarbij we ontdekken hoe deze oude traditie God heruitvindt en hoe dat onze levens kan verrijken. Thema’s zijn onder meer: God als oneindige, de vrouwelijke helft van God, God’s behoefte aan de mens, de mystieke betekenis van de Bijbel en het ontdekken van goddelijke elementen in de materiële wereld. 
 
Waarom Inspire ?
“Ik heb de uitnodiging van Inspire aangenomen vanwege de kans om een dialoog te voeren met andere religieuze en wetenschappelijke docenten. Ik zie er ook naar uit om het inzicht en de wijsheid van Kaballah te delen met een jong, onbevangen Europees publiek. En natuurlijk grijp ik de mogelijkheid om Nederland weer te bezoeken met beide handen aan.”

 

 

Daphne Luttger

Daphne Luttger

Daphnes zoektocht in de buitenwereld bracht haar bij haar binnenwereld. Ze volgde in 2008 de Ashtanga Yoga Teacher Training bij Johan Noorloos en Marcel van de Vis Heil en deed tevens workshops en trainingen bij onder meer Anat Geiger,
David Swenson, Anthony Carlisi, Manju Jois, Ross Rayburn, Mark Holzman, Martin Kirk en Sarah Powers. Naast Modified Ashtanga geeft Daphne ook les in Freestyle Vinyasa, Restorative en Yin Yoga. Ze wil in haar yogalessen inspireren om naar binnen te keren, even uit je hoofd en in contact met je lichaam te komen, de dualiteiten in jezelf te omarmen en te ontdekken dat liefde voor jezelf automatisch liefde voor de ander betekent. Daphne geeft les bij Delight Yoga (www.delightyoga.nl) in Amsterdam.

Op Inspire

Workshop

Yin Yoga
De Yin yoga les van Daphne, voertaal Engels, staat in het teken van loslaten en overgave. Yin yoga is een confrontatie met de diepere lagen in jezelf. In tegenstelling tot Yang yoga is Yin yoga geen dynamische vorm van yoga. De ultieme Yin ervaring; doordat je lichamelijk , emotioneel en mentaal wordt uitgedaagd en uiteindelijk leert loslaten, kun je tot volledige overgave komen in het moment.

Waarom Inspire?
“Ik geloof in het samenbrengen van mensen en ideeën die de wereld een stukje mooier, kleurrijker en bewuster kunnen maken. Ik geloof in delen. Inspiratie is de brug om het fysieke en het niet-fysieke samen tot expressie te brengen. Creatie is de manifestatie van die twee verschillende energieën die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en waar de mensheid een uitdrukking van is. Ik vind het een eer om deel te mogen nemen.”

(Foto gemaakt door RVDA (Reinier van der Aart))
 

Dick Meijer

Dick Meijer

Dick Meijer werd geboren in 1940. Na de middelbare school ging hij Farmacie studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn doctoraal werd hij wetenschappelijk medewerker bij de farmacologie in de faculteit Geneeskunde en promoveerde in 1972. Hij werkte vervolgens op het Albert Einstein College of Medicine in New York en werd na zijn terugkomst lector en hoogleraar bij de Farmacie aan de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Hij heeft thans als auteur en medeauteur circa 450 wetenschappelijke publicaties op zijn naam, waaronder twintig hoofdstukken in internationale tekstboeken op zijn onderzoekterrein geneesmiddelontwerp en drug targeting.

Op Inspire

Presentatie

Informatie: Een Fundamentele Bouwsteen Van De Werkelijkheid
Er zijn vele goede redenen om fundamentele vragen te stellen over de constructie van de werkelijkheid waarin we leven. Deze vragen betreffen niet alleen de structuur van de wereld zelf maar ook hoe we die kunnen waarnemen. Ten diepste gaat het om de geheimen van het ontstaan van ons universum en hoe het heelal zal evolueren in de verre toekomst. Dit artikel heeft tot doel om aandacht te vragen voor de prominente rol van informatie in de manifestatie van materie en bespreekt de huidige materialistische paradigma's tegen het licht van concept dat niet materie, maar informatie primair is in de evolutie van ons universum.

Onsterfelijkheid: Mythe Of Wordende Werkelijkheid?
De hang naar onsterfelijkheid fascineert de mens al van het begin van haar geschiedenis: er wordt tot op de dag van vandaag onvoorstelbaar veel over gedacht en geschreven. Onsterfelijkheid kan ook vanuit vele invalshoeken worden beschreven en de opvattingen erover representeren een breed spectrum van zeer uiteenlopende beelden. Het menselijk verlangen om aan de onontkoombaarheid van de dood een plaats te geven heeft zo geleid tot vele krachtige onsterfelijkheidsymbolen waarvan een aantal van de belangrijkste zal worden besproken.

Waarom Inspire?
“Ik heb met veel voorplezier de uitnodiging om als spreker aan het Inspire festival mee te doen aanvaard. Dit vanwege de fantasierijke programmering met een fraaie mix van wetenschap, muziek en meditatie en zeker ook de aangekondigde andere sprekers, die hun sporen verdiend hebben in de studie van grensoverschrijdende onderwerpen, een aspect dat in de formele wetenschappelijke wereld veelal node wordt gemist.”
 

DJ Sandeman

DJ Sandeman

DJ Sandeman is een muzikale alleskunner. Zeker als het gaat om muziek die vers van de pers is en op het scherpst van de snede. Hij is een graag geziene DJ op festivals als Lowlands en Valtifest. Sandeman is vooral bekend om zijn mash-ups op 3FM en de mixen die hij regelmatig maakt voor 3voor12: zijn Song van het Jaar mix is beroemd, zijn Rough Guide To Lowlands mix idem dito.

Dorinda Farver

Dorinda Farver

Dorinda Farver houdt van het leven en gelooft in het belang van jezelf niet te serieus nemen; om te lachen als we vallen! Voor haar is yoga zowel een uitdaging als een vredesstichter. Ze werd geboren in de VS, maar verhuisde in de jaren negentig naar Nederland. Dorinda begon haar weg op het yogapad met poweryoga en werkte nauw samen met David Swenson. Ze vertaalde zijn Ashtanga Yoga Practice Manual in het Nederlands en distribueert zijn producten hier. Dorinda’s eigen yogacentrum is een veilige haven voor yogi’s van alle niveaus, waar ze kunnen groeien in hun eigen tempo.

 

Op Inspire

Lezing

Eight Limbs Of Yoga
Ashtanga betekent letterlijk: acht armen of benen. Je kunt naar het yogaproces kijken als de takken van een boom, die de boom helpen om optimaal te groeien. Je leert dat het bij yoga niet alleen om de houdingen gaat; de poses zijn slechts een van de takken, en zonder de overige takken is het gewoon oefeningen doen. In haar lezing wil Dorinda je enkele handvatten geven om deze eeuwenoude regels toe te passen op je dagelijkse leven, je masterclass. We leren hoe alle acht takken van de yoga een deel zijn van wie je bent en krijgen duidelijke aanwijzingen hoe je de juiste balans in je leven vindt.

Workshop

Ashtanga Yoga (Aangepaste Eerste Serie)
Hierbij biedt Dorinda een aangepaste combinatie van bewegingen uit de eerste serie van de Ashtanga; een serie houdingen (asana’s) die populair werden door Sri K. Pattabhi Jois. Dit is een energieke, fysiek uitdagende oefening die de adem volgt en ons helpt energieblokkades in het lichaam te doorbreken en nieuwe energie te doen stromen. Het is een proces dat intense inwendige warmte oproept, en overvloedige, reinigende zweetvorming die spieren en organen ontgift. Het resultaat is een verbeterde bloedsomloop, een licht en sterk lichaam en een rustige geest.

Waarom Inspire?
“Ik ben blij en vereerd deel uit te mogen maken van dit evenement en vind de titel geweldig: ‘INSPIRE’. We hebben allemaal inspiratie nodig en ik geloof dat de bron daarvan Prana is; onze echt levenskracht. Het voelt geweldig en als een zegen om de Prana te kunnen verspreiden en die te zien groeien.”

 

EkoPlaza

EkoPlaza

Food and Drinks van EkoPlaza
Op het festivalterrein staat een EkoPlaza restaurant, dat geopend is voor ontbijt, lunch en diner. Er wordt alleen gewerkt met producten uit het EkoPlaza aanbod. De focus ligt op de Italiaanse en Indiaanse keuken, vanwege hun rijke smaak en voldoende keuzes, zoals vegetarisch. Proeven, genieten en lachen staan centraal. Zo zijn er proeverijen in het donker, want als je niets ziet, is het heel verrassend wat je mee(s)maakt! Omdat aan tafel vaak de mooiste gesprekken ontstaan, kiest EkoPlaza voor table d’hôtes: lange tafels, waaraan je makkelijk contact maakt met andere festivalgangers en ideeën kunt uitwisselen. Uiteraard is er ook doorlopend een biologische koffie/theebar met lekkers en een drankenbar met biologische bieren, wijn, sappen en frisdrank. Cateraar Fair Food Company zorgt in samenspraak met EkoPlaza dat het restaurant zo duurzaam mogelijk werkt en is ingericht.

Allergievrij

Ook aan mensen met een allergie is gedacht. In het restaurant is dat lastiger: de snijplank en het mes mogen niet in aanraking komen met producten waar een allergie voor is. Dat is niet waar te maken op zo’n groot festival. Daarom is er een speciaal gedeelte op het terrein met gluten-, noten- en lactose-vrij voedsel. Ook veganistisch georiënteerden kunnen hier ruimschoots hun etenswaar kiezen.

Eric van Schijndel

Eric van Schijndel

Eric van Schijndel (Rotterdam, 1960) is fysiotherapeut en acupuncturist en heeft dertig jaar ervaring in holistische geneeskunde, geeft wereldwijd opleidingen, werkt mee aan wetenschappelijk onderzoek, en heeft de IDT® (Integrale Diagnose en Therapie) module uitgevonden, waarmee oorzaken van chronische klachten vastgesteld en behandeld kunnen worden. Daarnaast heeft hij de NAEG (Nederlandse Academie voor Energetische Geneeswijzen) en de IAEM (International Academy for Energetic Medicine) opgericht en de laatste tien jaar in twaalf landen opleidingen gegeven. Daarnaast heeft Eric van Schijndel de voedingssupplementenlijn van het merk Pervital® ontwikkeld. Sinds 1983 is hij de drijvende kracht achter het Nederlands Centrum voor Energetische Geneeswijzen in Den Haag, waar dagelijks patiënten met chronische klachten behandeld worden.

Op Inspire

Lezing

De Oorzaken Van Chronische Klachten
Eric van Schijndel legt uit hoe de meest voorkomende chronische klachten met succes behandeld kunnen worden. Daarnaast vertelt hij wat mensen met deze klachten zelf kunnen doen om te herstellen. Tijdens deze lezing komen tien veel voorkomende chronische klachten aan de orde. Eric zet uiteen welke oorzaken er zijn en hoe deze opgeheven kunnen worden om de chronische klachten blijvend te verbeteren of op te heffen.

Waarom Inspire?
“Het zelfhelend vermogen activeren, de vitale levensenergie herstellen en met behulp van natuurlijke oplossingen genezen is voor veel mensen de gewenste situatie als we ziek zijn. Toch is dat niet altijd even vanzelfsprekend en weten de meeste mensen niet hoe ze dit voor elkaar kunnen krijgen. Graag wil ik tijdens Inspire aan alle mensen die hier voor open staan uitleggen hoe ze dit onbekende terrein kunnen betreden en weer meester kunnen worden van hun eigen lichaam bij de aanwezigheid van chronische klachten, waar vaak van gezegd wordt dat er niets aan te doen is.”

Eric Vloeimans

Eric Vloeimans

Testimoni: Martin Fondse & Eric Vloeimans & Matangi Quartet

Trompettist Eric Vloeimans is een bekende naam in de Nederlandse jazz. Hij studeerde oorspronkelijk klassieke muziek aan de Rotterdam Music Academy, stapte over naar jazz, studeerde af en rondde zijn opleiding af in New York. In zijn carrière experimenteerde Vloeimans met verschillende stijlen, werkte met veel andere artiesten samen en won meerdere belangrijke muziekprijzen zoals de Boy Edgar Prijs en een Edison. Op Inspire speelt hij samen met het Matangi Quartet, een populair strijkkwartet dat samenwerkte met grote namen uit de klassieke muziek en jazz. De vier leden kwamen in 1999 samen en gebruiken instrumenten van Nederlands fabrikaat. Testimoni is een suite in twee delen. Martin Fondse, een bekende componist en arrangeur, levert bijdragen op piano en vibrandoneon. 
 

Etan Ilfeld

Etan Ilfeld

Etan Ilfeld is hoofdredacteur van het magazine Watkins’ Mind Body Spirit, dat toonaangevende spirituele auteurs en docenten honoreert en elk jaar een top 100 van de invloedrijkste levende spiritueel leiders uitgeeft. Ilfeld is oprichter van een hedendaagse kunstgalerie, Tenderpixel, en ook auteur van Beyond Contemporary Art, een hedendaags kunstfotoboek, met daarin disciplines die uiteenlopen van wetenschap, design en architectuur tot nieuwe media, film en performancekunst.

Op Inspire

Lezing

Beyond Art And Spirituality: How Ideas Cross Pollinate
Ilfeld’s lezing zal uiteenzetten hoe diverse creatieve disciplines via kruisbestuivingen kunnen leiden tot nieuwe gebieden en nieuwe vormen van kunst en expressie kunnen inspireren – inclusief de creatie van virtuele werelden, guerilla kunstuitingen en GPS kunst. In het tweede deel van de lezing belicht hij de manier waarop kunst en spiritualiteit kunnen samensmelten met technologie om zo een interactievere en zelfbewuste globale gemeenschap te genereren.

Eveline Wawoe

Eveline Wawoe

Meer informatie volgt. Kun je niet wachten? Ga dan naar www.playart.nl

Femke Bloem

Femke Bloem

Femke Bloem is een levenskunstenares. Vanuit haar passie voor beeldende kunsten en psychologie begon zij een studie kunstzinnige therapie die zij netjes afrondde. Gedurende haar studie kwam ze er achter dat ze naast schilderen nog een ander talent had, van de een op de andere dag bleek zij het vermogen te hebben harpmuziek te kunnen componeren en daar ook in een bijzondere taal bij te zingen.

Inmiddels wijd zij haar leven een heel scala verschillende kunstdisciplines, zo ontwierp ze een therapeutisch danssysteem en schreef een ook nog boek, maar haar hoofdvak blijkt toch echt de harp te zijn. Met haar harp reist ze vele festivals af, en is ze een veelgevraagde artieste op bij symposia en familie ceremonieen.

Femke heeft momenteel twee CD’s op haar naam staan, Fem*Pure (‘08) en Wheel of Life (‘10). Beide CD’s zijn geinspireerd door de natuur, magie en levensreizen en hebben een folk-achtige vibe. Enkele van de nummers zijn opgeluisterd haar warme feeerieke stem die in een geheimzinnige taal zingt over zaken die vooral door het hart begrepen worden.
Eind dit jaar word haar derde CD verwacht, die over de 13 volle manen zal gaan.
Meer informatie: www.harpspel.nl

Op Inspire zal Femke overal op het terrein te vinden zijn, onder bomen en op stille plekjes, om daar haar magische muziek ten gehore te brengen.

Femke Mellink

Femke Mellink

Voor mij is het verlangen om in verbinding te staan in contact met mijzelf het meest voelbaar in de tango.
Tango is voor mij een manier om daarmee te oefenen en op een speelse manier aan te gaan.
Tango is voor mij het leven zelf, vele aspecten in mijzelf worden er door getrikkerd en tot uiting gebracht.
Het gaat mij niet alleen om de dans, maar in de dans deze aspecten van het leven bewust te worden. De muziek kan mij mee laten voeren en in de flow doen komen en het lichaam laten stromen.

Francis Koopmans

Francis Koopmans

Francis Koopmans is een BIG geregistreerd neurotherapeut en eigenaar van Neurotherapie Praktijk Brainbalance in Malden. Hoewel ze oorspronkelijk de opleiding HBO-V volgde en in ziekenhuizen werkte, merkte Francis dat haar interesse steeds meer uitging naar een meer holistische benadering van de mens. Ze ervoer dat helingsmethodes in de reguliere geneeswijze soms te beperkt bleken, waarbij terugval in het oude ziektepatroon te vaak voorkwam. Zoekende naar een betere methode, kwam ze in 2003 neurofeedback tegen en wist meteen: dit is mijn richting vanaf nu. Sinds 2005 traint ze in haar eigen praktijk zowel kinderen als volwassenen.

Op Inspire

Spirilab

Zowel Z score neurofeedback (www.appliedneuroscience.com) als neurofield (www.neurofield.nl) blijken zeer effectieve methoden om mensen, op alle fronten, te helpen naar een flexibel en gezond functioneren. Het volgen van deze trainingen resulteert in een rustigere mentale staat, helder denken een blijere kijk op jezelf en het leven. Hierdoor is er meer interne en externe energie, een beter functioneren op school of werk. De effecten zijn ook te bemerken in bijvoorbeeld diepere en effectievere slaap, een beter zelfbeeld, een betere algemeen motorisch functioneren en beter communiceren. Op Inspire presenteren Francis Koopmans en Frank Krijgsman beide systemen.

Why Inspire?
“Ik wil graag onze nog jonge helings-/trainingsmethode bij een breder publiek bekend maken en heb met plezier de uitnodiging van Inspire, om presentaties te geven, geaccepteerd.”
 

Frank Krijgsman

Frank Krijgsman

Frank Krijgsman is een BIG geregistreerd neurotherapeut en eigenaar van het Centrum voor Neurotherapie & Neurotrainingen: XS2@BRAIN in Den Haag. Van oorsprong was hij fysio/manueel therapeut met een brede interesse in energetische geneeskunde en lichaamstaal en symboliek, en kwam in 2004 in aanraking met neurofeedback. Dat had onmiddellijk zijn belangstelling en dat is gebleven tot op de dag van vandaag. Vele intensieve trainingen en workshops volgden. Het onderzoeken van het functioneren van het brein en het verbeteren van feedback mogelijkheden om gewenste veranderingen te weeg te brengen vindt Frank een fascinerende wetenschap.
 

Op Inspire

Spirilab
Zowel Z score neurofeedback (www.appliedneuroscience.com) als neurofield (www.neurofield.nl) blijken zeer effectieve methoden om mensen, op alle fronten, te helpen naar een flexibel en gezond functioneren. Het volgen van deze trainingen resulteert in een rustigere mentale staat, helder denken een blijere kijk op jezelf en het leven. Hierdoor is er meer interne en externe energie, een beter functioneren op school of werk. De effecten zijn ook te bemerken in bijvoorbeeld diepere en effectievere slaap, een beter zelfbeeld, een betere algemeen motorisch functioneren en beter communiceren. Op Inspire presenteren Francis Koopmans en Frank Krijgsman beide systemen.

Waarom Inspire?

Ik krijg een kik als ik me geïnspireerd voel door anderen en merk dat ik mensen heb kunnen inspireren. Het inspire festival is in zijn opzet een uitgelezen mogelijkheid om geïnspireerd te worden en te inspireren, dus wat wil je nog meer? 

Frans Vervooren

Frans Vervooren

Frans Vervooren (1956), theoloog en karmeliet, promoveerde in 1996 op het werk van de Spaanse mysticus Juan de la Cruz. Frans is rondreizend pastor voor diverse geloofsgemeenschappen en parochies, geeft bezinningsdagen en retraites, verzorgt diverse leesgroepen en is begeleider in individueel pastoraat op kernmomenten van het levensverhaal.

Op Inspire

Lezing 

Meister Eckhart: Leraar Van ‘Leven Zonder Waarom’
Het nagelaten werk van Meister Eckhart, predikbroeder in de Middeleeuwen, is niet gemakkelijk en toch wordt hij veel geciteerd als een modern denker. Zijn denken over God bevat levenswijsheid die kennelijk ook nu nog in ons virtuele tijdperk aanspreekt. Voor bijna iedereen blijven de grote waarom-vragen een onoplosbaar mysterie (waarom leven? Waarom lijden? Waarom is de mens er eigenlijk?). De originele wijze waarop Eckhart omgaat met de vraag ‘waarom?’, samengevat in ‘leven zonder waarom’, kan een bron zijn van nieuwe inspiratie.

Oefenen in de kunst van het geloven: leven vorm laten geven in een omvormingsproces. Over Teresa van Jezus en Juan de la Cruz als levenskunstenaars
Teresa van Jezus en Juan de la Cruz zijn twee Spaanse mystici in de contemplatieve karmel. In het leven en in de geschriften van deze twee 'monumenten' in de  geschiedenis van de spiritualiteit is Spaanse passie in overvloed te vinden. Wereldwijd is daar nog altijd bewondering voor en hun spirituele pedagogie nodigt uit tot navolging van de weg (camino) naar de ontmoeting met het Levensgeheim. De moderne mens beschouwt zichzelf als reiziger en 'pelgrim', maar waar gaat de pelgrimage naar toe? Enkele metaforen uit het werk van deze twee mystici (kasteel, camino, vlinder, bron, nacht, vlam) kunnen een handreiking zijn bij het verder ontdekken van de eigen levensreis.

Waarom Inspire? 
“Inspiratie is een individuele ervaring, maar feestelijk samenzijn kan een doorbraak bewerkstelligen in de persoonlijke dynamiek. Deze omschrijving is mijn motivatie om mee te denken en te doen met dit initiatief.”
 

Go Go Mania

Go Go Mania

Go Go Mania is retro muziek (DJ a Go Go) en retro design (D-sign a Go Go). Pascal Bannink begon tien jaar geleden als dj. Na vier jaar platen draaien in plaatselijke kroegen en zalen richtte hij een dj-collectief op met collega’s Naald en Kraak (N&K). Zij hebben hun jaren vijftig en zestig vinylplaten gedraaid op vele bekende festivals in Nederland en daarbuiten, en organiseren ook 50s/60s feesten. Bannink was de initiatiefnemer van het International Burlesque Circus en is ook traditioneel barbier onder de naam Monsieur Moustache. Op Inspire draait hij de beste buttshakers en tittytwisters uit de jaren vijftig en zestig op vinyl. Verwacht rauwe R&B, surf, popcorn en nog veel meer! Leuke vintage/popcorn mix… 

Gregory Porter

Gregory Porter

Jazz zanger, componist en acteur Gregory Porter (1971) brak plotseling door in 2010, met zijn debuutalbum Water. Het werd genomineerd voor een Grammy Award en sindsdien wordt Porter geprezen als de nieuwe ster van vocal jazz. Zijn tweede album Be Good kwam vorig jaar uit en kreeg nóg meer jubelende recensies. Als jongen zong Porter mee met de platen van Nat King Cole die zijn moeder draaide. Nadat hij zijn carrière begon in kleine jazzclubs in San Diego gingen zaken pas echt lopen toen hij op Hubert Laws tribuut aan diezelfde Nat King Cole zong. Nu gooit hij vooral in Europa hoge ogen met zijn stem die jazz, gospel en soul verkent.

   

 

Guru Chair: Own Experience

Guru Chair: Own Experience

Wees je eigen goeroe en neem plaats op de Guru Chair...

Han Thorig

Han Thorig

Han Thorig van Boeddhistische stichting Body2chill werd door het Tai Chi virus gegrepen in China, waar Tai Chi overal te vinden is. In Nederland volgde hij lessen van Hennie van de Heijden, een gerespecteerd Tai Chi Master. Voor Body2chill ontwikkelde Han op deze tijd afgestemde vormen. Hij verzorgt al vele jaren de Tai Chi workshops op Lowlands met veel enthousiaste deelnemers tegelijk. Dat 'gezamenlijke' versterkt volgens hem de werking nog eens extra. Nu dus op het Inspire Festival!
 

Op Inspire

Workshop

Tai Chi & Lu Jung (power Tai Chi)
Een vloeiende bewegingsvorm welke draait om lichamelijke en geestelijke balans.
Dynamisch, laagdrempelig en direct aan de slag.
Met deze workshops treed je helder en ontspannen de dag tegemoet.
Han biedt je op speelse en eigen wijze, elke dag van het weekend, een andere vorm van Tai Chi.
Een goede investering in jezelf want het werkt door in de rest van de dag.
Bekend van het Lowlandsfestival.


Tango like Tantra
Speel, ontmoet en inspireer elkaar in de meest passionele dans ter wereld!
Danstype of geen danstype; bij deze workshop Argentijnse Tango zijn het niet de danspassen die centraal staan.
Femke en Han maken op een toegankelijke manier duidelijk waar het hier om gaat: het spel, de improvisatie en de ontmoeting.
Kom alleen of met een partner; er wordt gewisseld van rol en doorgedraaid.
Samen met je tegenspeler van dat moment inspireer je elkaar, wat elke ontmoeting speciaal en uniek maakt.
Ontdek hoe je zonder woorden kan volgen, leiden en aanvoelen.
Daarvoor maken wij gebruik van de principes van Tantra voor de afstemming en Tai Chi voor je balans.
Laat je inspireren, open je hart en laat zien wat je beweegt! Ga voor meer informatie naar: www.body2chill.nl/tangoworkshop.html

Waarom Inspire?
“Geschilderd op de muur boven mijn eettafel zie ik elke dag weer deze zin: ‘Jippie, vandaag ben ik alweer opnieuw geboren!’. Wanneer zich een nieuwe mogelijkheid voordoet, waarbij ik mijn passie voel, dan laat ik me inspireren en ga ik het aan.”

Hana Matt

Hana Matt

Hana Matt is al meer dan twintig jaar docente wereldreligies en spiritualiteit op vele hogere opleidingen. Ze geeft cursussen met de titels The Spirituality of Each of the World Religions: Christianity, Judaism, Islam, Hinduism, Buddhism, Taoism, Indigenous-Earth-Based-Native Religions en Women’s Spirituality en geeft over deze spirituele tradities ook lezingen. Hana werkt tevens al twintig jaar dagelijks als interreligieus spiritueel leider en therapeut, met cliënten uit alle religies. Ze was de mede-directeur en lerares van het tweejarige “Intensieve Programma Voor Immersie In Spiritualiteit en Genezing” en heeft al meerdere boeken uitgebracht.

Op Inspire

Lezing

The Women Mystics In The World Religions
In haar lezing verkent Hana Matt de lessen en inzichten van Hildegard van Bingen, Mechtild van Maagdenburg, Juliana van Norwich en Teresia van Ávila (12e – 16e Eeuw) en laat ons ook leren van enkele vrouwelijke mystici uit het Boeddhisme en Hindoeïsme. Ze benadrukt wat we van hen kunnen leren om in onze eigen levens toe te passen: manieren om onze levendigheid te vergroten, volledigheid, verbinding en spiritualiteit in ons dagelijks bestaan. De mystici laten ons zien hoe we God direct kunnen ervaren. 

Workshop
 
How to bring more joy and happiness into your daily life ?
In deze workshop leren we heel praktische handvatten om een dagelijks leven vol vreugde en intens geluk te kunnen leiden. We onderzoeken elk van de achttien methoden voor het bereiken van grote vreugde, die zijn bewezen in wetenschappelijke studies en de neurowetenschap ,en tevens behoren tot de lessen en praktijken van wereldwijde spirituele tradities. 
 

Waarom Inspire ?
“Ik word aangetrokken door het Inspire Festival om zijn tolerante sfeer, de vele en fascinerende lessen, cultuur, de intense verkenning van de wetenschap, kunst, spiritualiteit en humanitaire kwesties. Ik denk ook dat Inspire’s fascinerende mix van livemuziek, sprekers en workshops een geweldige manier is voor bezoekers om te worden verheven en verbreed, door zoveel uiteenlopende mogelijkheden. Ik zie ernaar uit om te delen met en te leren van mensen uit heel Europa op dit mooie evenement.”

 

 

Hans Laurentius

Hans Laurentius

Hans Laurentius werd in de jaren ’90 opgeleid tot docent spirituele therapie. Rond dezelfde tijd kwam Advaita echter in zijn leven, en beëindigde hij zijn zoektocht. Tussen 1998 en 2009 organiseerde hij honderden satsangs, workshop weekends en retraites en gaf zes boeken, acht satsang-cd’s en vele artikelen uit. Sinds 2010 legt hij zich voornamelijk toe op het leren aan mensen hoe ze alles volledig kunnen voelen en ervaren. Bewustzijn bevecht of ontwijkt geen enkele ervaring, dus door het natuurlijke vermogen te behouden kan iemand een echt menselijk wezen worden, in plaats van in een kinderlijk bewustzijn (of op slaapwandel-niveau) te blijven dat gebaseerd is op angst en ontwijken. Hans werkt tegenwoordig vooral op individueel niveau, maar geeft ook weer satsang.

Op Inspire

Satsang with Hans Laurentius
Shifting Perception 
De nadruk tijdens deze satsang ligt op waarnemingen verschuiven van identificatie naar puur bewustzijn. Het is mogelijk om van geconditioneerde reacties te gaan naar een open niveau waarbij iemand emoties en opvattingen kan aangaan in plaats van ze te ontwijken, ontkennen of bestrijden. Er kunnen vragen worden gesteld en de antwoorden zullen niet alleen theoretisch zijn maar juist praktisch en gericht op ervaring in plaats van filosofie. Een andere houding ten opzichte van opvattingen en emotionele energie kan een grote verandering teweeg brengen in alle aspecten van je levensopvatting. Je bewustzijn bevecht of ontkent niets, het ervaart het gewoon volledig. Jij bent je bewustzijn, en je bent geconditioneerd om te voorkomen, bestrijden of ontkennen wat is. Die conditionering kan worden weggehaald of afgebroken. Wil je weten en voelen hoe? Wees welkom!

Waroom Inspire ?
“Die heb ik niet echt, het voelde gewoon goed.”

Hylke Bonnema

Hylke Bonnema

Als meesteropsteller onderzoekt Hylke Bonnema samen met klanten en partners datgene wat nog niet genoeg stroomt in hun leven. Hij doet dit met particulieren, bedrijven en leiders van over de hele wereld. Hylke geeft dagelijks leiding aan de organisatie rondom zijn websites familieopstellingen.nl, organisatieopstellingen.nl en familyconstellations.com en organiseert workshops, individuele sessies en opleidingen. Daarnaast is hij executive coach bij leiderschapsreis.nl en initiatiefnemer van het Open Up! festival (www.openupfestival.nl).
 

Op Inspire

Workshop

Familieopstellingen
Relaties, passie en geld: breng het in beweging! Maak meer contact met jouw levenspassie, met je verbinding en met je vertrouwen. Overbrug je eigen emotionele blokkades. Onderzoek je overtuigingen met behulp van de bijzondere familieopstellingen methode. Leer je eigen verhaal kennen. Creëer wat je echt nodig hebt. En schep jouw verhaal en onze toekomst! Hylke heeft zin je te ontmoeten.
 

Why Inspire?
“Ik ondersteun Inspire van harte – de naam zegt het al! Inspiratie is iets wat we nu juist heel goed kunnen gebruiken. Mensen die verder kunnen denken en voelen dan de alledaagse problemen en vanuit liefde, wijsheid en compassie een toekomstvisie kunnen scheppen.”

InnerAct

InnerAct

InnerAct is een audiovisuele performance met harp, elektronica en visuals waarbij het grensverleggende muziekstuk Canto Ostinato als muzikaal startpunt dient. Op het podium reageren de drie kunstenaars met hun instrument en speciaal hiervoor ontwikkelde software op elkaar en bepalen zij wie, volgens de codes van Canto,
de lead neemt. De revolutionaire bewerking wordt uitgevoerd door harpiste Gwyneth Wentink, elektronicaspecialist Wouter Snoei en videokunstenaar Arnout Hulskamp. InnerAct begeeft zich op het fascinerende snijpunt van muziek, beeldende kunst en technologie en is een unieke totaalervaring. Interactie en improvisatie staan centraal, geen uitvoering is dezelfde.

Ionica Smeets

Ionica Smeets

Dr. Ir. Ionica Smeets (1979) promoveerde op een proefschrift over kettingbreuken en werkt nu als wetenschapsjournalist. Samen met Jeanine Daems maakte ze furore als ‘De Wiskundemeisjes’. Wekelijks schrijven ze een column voor de Volkskrant over de wiskunde van het dagelijks leven. Smeets schrijft daarnaast voor verschillende kranten en tijdschriften, maakte twee boeken en geeft regelmatig lezingen. Meestal over wiskunde, want iemand moet het doen! Daarnaast was ze vorig jaar ook te zien als presentatrice in het programma De Rekenkamer.

Op Inspire

Lezing

Alles Over Pi  
Pi is al lang bekend als de verhouding tussen de omtrek van een cirkel en zijn diameter. Weten we eigenlijk alles al over deze mysterieuze constante? Zit de bijbel verstopt in de decimalen van pi? En hoe kun we pi vangen in getallen?

Nadenken Over Oneindig
De ene oneindigheid is groter dan de andere oneindigheid. Hoe kun je dat bewijzen? En wat voor rol speelt oneindigheid in ons dagelijks leven? Waarschuwing: nadenken over oneindigheden kan leiden tot gekte…

Waarom Inspire ?
“Mijn motto is: ‘Zo vaak mogelijk ja zeggen tegen nieuwe dingen’.”

Jacques Lewensztain

Jacques Lewensztain

Jacques Lewensztain (1946) werd geboren in Cochabamba, Bolivia en groeide op in Buenos Aires, Argentinië tot zijn 18e. Daarna verbleef, studeerde en werkte hij onder meer in Israël, Turkije, Frankrijk, Duitsland, Spanje, België, Engeland, Nieuw Zeeland en de VS. Inmiddels woont hij in Nederland. Begin jaren ‘60 studeerde hij wiskunde aan de Technion in Haifa en psychologie aan de Sorbonne in Parijs. Later studeerde hij psychologie in combinatie met menselijke wetenschappen en letteren in Amsterdam, waar hij afstudeerde in 1985. Vanaf eind jaren ‘60 is Jacques een gewijd geestelijk begeleider. Zijn spirituele kennis en ervaringen uit deze periode van zijn leven staan beschreven in het boek Yoga Als Kunst Van Het Ontspannen, dat hij schreef met Kumara Malavika (Christine Klein) en Wolter Keers. Hij werkt tot op heden als spiritueel begeleider, management consultant en persoonlijk begeleider. Zijn passie is anderen inspireren in het leren omgaan met het dagelijkse vanuit je ware natuur.

Op Inspire
Kunst Van Het Ontspannen Of Jnana Yoga
Jacques geeft op het festival een aantal lessen onder de titel De Kunst Van Het Ontspannen, Of Jnana Yoga. De laatste tientallen jaren is yoga een groeiende hype. Er ontstaan steeds meer stijlen en scholen. Maar wat is yoga teruggebracht naar zijn roots? Naar zijn simpelheid: gestript van exotische namen of ingewikkelde houdingen? Als een eenvoudige maar krachtige manier om je ware natuur te ontdekken.
 
Workshops
 
Buiten is Binnen. Kennismaking Met Jnana Yoga.
Samen met Sara Lewensztain
Jnana yoga, Jacques
Op de toetsen, Sara 
 
Laat je zintuigen vrij zijn.
Beleef direct wat er is. De volle intensiteit van het leven met open aandacht.
Yoga met een verrassend invalshoek: alles beleven zoals het is in plaats van het te willen beleven, veranderen of beheersen.
Een zachte indrukwekkende ontdekkingstocht met gevoel, gehoor en lichaam.
 
*Je hoeft niets van yoga af te weten om hier aan mee te doen. Of als je gevorderd bent en open bent voor een rustig verfrissend alternatief.*
 
 
Cursus: De Kern Van Jnana Yoga. Masterclass, voor meer gevorderden.
Probeer het ook als je een moedige beginner bent!
 
Wie ben ik, écht? Gesprek in Jnana Yoga ‘vraag en antwoord’ stijl: een gesprek over de kunst van het ontspannen en hoe je ware natuur ontdekt. Beginnend met een introductie om daarna door te gaan in de traditionele ‘vraag en antwoord’ stijl. Stel jezelf ongewone of wezenlijke vragen zoals: Wie ben ik, écht? Waar begon de ruimte? Hoe kan ik écht ontspannen? Wat is het leuke van onzekerheid?
 
Waarom Inspire?
“Mijn aanzet om aan Inspire mee te doen is mijn overtuiging dat acceptatie, vrijheid en levensvreugde, en niet alleen controle en onthouding, je helpen als je op zoek bent naar wat je echt bent. Het festival is voor mij de plek waar je verschillende benaderingen bij elkaar vindt. Zo kun je dat ontdekken wat het meeste bij je past. Je wordt aan het denken gezet of gaat de stilte in. Je kunt beseffen dat lichtheid, speelsheid, opwinding en vreugde ook bij jouw ontdekkingstocht horen.”

 

 

Jamie Lidell

Jamie Lidell

Met zijn originele aanpak van soul en techno heeft electronisch experimenteur Jamie Lidell zijn plaats als een van de meest innovatieve artiesten in de ondergrondse muziekscene vastgelegd. Als onderdeel van de groepen Subhead en Super_Collider verkende Lidell de grenzen van dancemuziek, als soloartiest heeft zijn werk de verwachtingen van electronische artiesten en componisten uitgedaagd. In Nederland is hij het bekendst van zijn hit Multiply, die mensen nogal in de war bracht: Lidell klonk als een zwarte Amerikaan, maar bleek een blanke Brit. Het nummer kwam van zijn gelijknamige album uit 2005. Dit jaar verschijnt zijn nieuwe, vijfde, album Jamie Lidell
 

 

Jan Kuiper

Jan Kuiper

Jan Kuiper is gitarist en yogi. Hij speelt gitaar sinds zijn vijftiende en beoefent al vijftien jaar Hatha Yoga. Hij reisde de afgelopen veertig jaar de hele wereld over met verschillende bands. Improvisatie in het hier en nu is het belangrijkste onderdeel van zijn muziek. Hij speelde met musici uit de hele wereld, waaronder India, Afrika en de USA. Jan volgde lessen op het gebied van Hatha Yoga, Iyengar Yoga en Asthanga Yoga. Hij geeft ieder jaar yoga op het strand tijdens het Oerol Festival op Terschelling en geeft elke week yogalessen. Eind mei 2013 wordt zijn eerste boek over yoga, muziek en meditatie uitgebracht, getiteld Leven Met Een Glimlach.

 

Op Inspire

Workshop

Pranayama Yoga
Tijdens deze workshop wordt het lichaam sterk opgewarmd door middel van een serie verschillende houdingen, waaronder de zonnegroet. Er wordt verder aandacht besteed aan de drie hoofdbestanddelen van de adem: inademing, uitademing en het vasthouden van de adem. Daarnaast worden er verschillende ademhalingstechnieken gedemonstreerd om de Kundalini of levenskracht op te wekken en deze door het lichaam te leiden. Het karnen en het optillen van de buik wordt gedemonstreerd. Het is

Hatha Yoga
In deze les komen de volgende onderdelen aan bod: meditatie, warming up, vinyasa, asana (houding) en savasana (slotontspanning). In Jans lessen kan en mag er veel gelachen worden, hoewel er soms ook hard wordt gewerkt. Jan zorgt ervoor dat iedere yogasessie zowel Yin- als Yang- asanas bevat.

Waarom Inspire?
“Het aanbod om les te geven op Inspire 2013 geeft mij de mogelijkheid om mijn grote liefde voor yoga en muziek over te brengen op een groter publiek en daarmee deze wereld een stukje mooier en beter te maken.”
 

Jarno Burger

Jarno Burger

Jarno Burger is velen jaren actief geweest in de professionele VJ wereld en heeft verscheidene succesvolle projecten ontwikkeld in de vorm van domes en custom projectietechnieken. De laatste jaren was Burger gefocust op het ontwikkelen van een 3D visualisatie interface voor een draagbare dome installatie.

Vanuit de gezamenlijke interesse om neurofeedback aan computer en geometrie te koppelen, werkte hij voor deze dome samen met Beer van Geer.

De BioDome biedt niet alleen een innovatieve manier van interactie, maar boort een totaal nieuw perceptiegebied aan waarbij de innerlijke wereld van de mens zichtbaar wordt.

Johan Noorloos

Johan Noorloos

Johan Noorloos studeerde in 1999 af als eerstegraads dramadocent in Kampen. De jaren erna verdiepte hij zich in verschillende oosterse filosofieën. Met name yoga en meditatie brachten rust, inzicht en kracht. Zijn ervaringen in het jarenlange lesgeven zowel in workshops, groeps- als privélessen, resulteert begin 2009 in het boek: Hoe Yoga Je Leven Kan Veranderen, met daarin behalve een helder en overzichtelijk 21-daags stappenplan ook de ervaringen van tal van bekende Nederlanders die Johans lessen volgden. In 2011 kwam Johans nieuwe boek Twaalf Goeroes, Dertien Ongelukken uit, een openhartig verslag van zijn zoektocht naar geluk. Enkele jaren geleden richtte Johan samen met twee collega's, Marcel van de Vis en Anat Geiger, de Amsterdamse yogastudio Yogagarden op. Met Van de Vis bestiert Noorloos tevens zijn eigen opleidingsinstituut.

 
Op Inspire
 
Workshop
Het Inzicht
Wat wil je echt? Waar verlang je werkelijk naar? Hoe wil je leven? Wat houdt je tegen? Johan Noorloos, yogadocent en schrijver, helpt je met het inzicht bewust te worden van je authentieke dromen en verlangens. In deze inspirerende, multimediale voorstelling leidt hij je naar de stilte waar deze te vinden is. Aan de hand van meditaties en visualisatie oefeningen toont hij de stappen waarmee je je verlangens daadwerkelijk kunt verwezenlijken. Op weg naar jouw mooiste leven. Daarbij durft hij zich schaamteloos kwetsbaar op te stellen en zijn eigen turbulente zoektocht naar geluk als leidraad te gebruiken. “Een groot deel van mijn leven ben ik op zoek geweest naar geluk. Ik was op zoek naar erkenning en bevestiging. Misschien was ik nog wel het meest op zoek naar innerlijke rust. Soms werd ik even gerustgesteld door een goeroe, door een filosofie. Maar al heel snel kwam de onrust terug. Tot ik alleen overbleef met mezelf. In de stilte waarin ik terecht kwam trof ik niet de leegte aan waar ik zo bang voor was geweest, maar de liefde voor de dingen die ik nu doe. Ik nodig je uit om mee te gaan op reis. Op een ontdekkingstocht. Om je te helpen herinneren wie jij bent. En waartoe jij in staat bent. Om je leven voluit te leven.”
 
Beweging

Vinyasa Flow Yogales
In deze vinyasa flow les voor beginners wordt veel aandacht besteed aan de techniek van de houdingen en er wordt tijd genomen om de houdingen rustig aan te leren. Johan Noorloos brengt je door middel van een krachtige flow in een staat van concentratie en meditatie. Dynamische bewegingen worden versmolten met een gecontroleerde ademhaling. Technieken uit verschillende stijlen komen in deze freestyle vinyasa les aan bod. 

 
Waarom Inspire?
“Het is mijn missie geworden om de passie die ik voel in mijn werk en de talenten die ik van het leven heb gekregen zodanig in te zetten, dat ik daarmee niet slechts mijn eigen potentie leef, maar ook anderen hoop te inspireren hetzelfde te doen. Ik ben dankbaar voor de mogelijkheden om deel uit te maken van een nieuwe beweging genaamd Inspire. Met onder andere de krachtige instrumenten van yoga en meditatie, waar ik zo lang dankbaar gebruik van maak, hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren aan een veelbelovend festival.”

 

 

Jonas Vorwerk

Jonas Vorwerk

Na de opleiding technische werktuigbouw en een werkperiode van drie jaar bij een webdesign bureau, ging Jonas Vorwerk studeren aan de Willem de Kooning Kunst Academie in Rotterdam, waar hij zich specialiseerde in de interactieve installatie kunst. Na vier studeerde hij cum laude af en richtte hij zijn Buro op waarmee hij zich volledig focust op multimediale projecten.

Jonas Vorwerk ontwerpt nieuwe media kunst die de toeschouwer uitnodigt om mee te doen, te ervaren en te delen.

Jordi Lopez

Jordi Lopez

De biografie van Jordi Lopez (Eagle of the North) volgt binnenkort. Be curious..!
 

Op Inspire

Nieuwe Maan Ceremonie
We mediteren bij de volle maan als de Moeder van Creatie; in de nieuwe maan eren we Haar in Haar maagdelijke vorm. De nieuwe maan is een tijd van regeneratie, vernieuwing, creativiteit, hoop, nieuw begin, nieuwe projecten, nieuwe relaties, wedergeboorte en bevrijding. Deze fase is de ultieme tijd om te plannen en te zaaien. Zaailingen hebben een periode van voorbereiding nodig voordat ze door de aarde heen breken en naar het zonlicht reiken. Hetzelfde geldt voor onze ideeën en verlangens. De donkere kant van de maan, met zijn mysterieuze, onzichtbare krachten, biedt een voedende omgeving waar onze gedachten wortels kunnen vormen voordat hun wonderlijke verschijningen beginnen te ontspruiten en naar de hemel reiken.
 

Shamaanse Vuurceremonies voor Bevrijden, Reinigen en het Vinden van Balans
Shamaans houden vuurceremonies om te bevrijden, reinigen en balans te vinden. Vuurceremonies zijn essentieel voor het reinigen van lichaam, geest en hart, en kunnen worden gebruikt om te genezen en het bereiken van bloei in ons leven.
Het vuur is een ideale plaats om je Eenheid opnieuw te verbinden met het universum. Door het eren van Pachamama (Moeder Aarde), de Grote Geest, de Engel van het Licht en degenen die voor ons kwamen en na ons zullen komen, heroriënteer je jezelf op je ware plek in het universum.

We brengen het vuur een offer als geschenk. Dat is iets dat de natuur gemaakt heeft en brandbaar is: een stok, bloem, dennenappel, enzovoorts. Breng wat tijd door met het item en formuleer je wens of gedachte. Blaas in het offerstuk wat je wil loslaten, laten genezen, of in je leven wilt brengen. Zeg een gebed terwijl je het viir benadert en bring je offer.

Door een vuurceremonie kan de energie die verbonden is aan oude gewoonten, worden vrijgelaten om in een nieuwe richting te gaan. We laten symbolisch iets los dat ons niet meer van nut is, en halen de energie die we in oude patronen investeren terug voor een nieuw doel.

Jos Agasi

Jos Agasi

Jos Agasi is grafisch ontwerper, webdesigner en videomaker voor projecten en opdrachtgevers in de culturele, educatieve en maatschappelijke sectoren. Hij werkte mee aan uiteenlopende theaterproducties, vaak locatievoorstellingen. Voor Fields of Wonder maakte hij videoprojecties voor Black Boxes II in de Leidse Meelfabriek, Beeldenstorm op het strand van Noordwijk en Cir Perdu in het Leidse 50KV Station. Daarnaast creëerde hij de beelden voor ad hoc producties, op locatie bij te slopen woningen, in het LAKtheater, Theater Imperium en het Compagnietheater.
Samen met Jurjen Alkema en Andrea Droës vormt hij collectief Het Blauwe Uur, waarmee hij beeldende performances en installaties maakt.


Ga voor meer informatie naar: www.blauweuur.nl
 

Julia Cameron

Julia Cameron

Julia Cameron is vooral bekend als auteur van The Author’s Way, haar bestsellers over het creatieve proces, die vertaald werden in meer dan dertig talen en meer dan vier miljoen exemplaren verkochten. Julia is ook dichteres, toneelschrijfster en romanschrijfster en heeft haar sporen ruimschoots verdiend op het gebied van theater, film en televisie.

Op Inspire
 
Lezing

Th
e Artist's Way: The Basic Tools
Julia Camerons boeken over creativiteit hebben miljoenen mensen over de hele wereld bereikt. In deze lezing deelt ze haar eigen creatieve reis waarmee ze de drie basiselementen van The Artist’s Way ontwikkelde, en de grondstof voor het creatieve herstel van haarzelf en haar studenten. Net zoals ademhalen in ons dna zit en niet iets is wat we moeten uitvinden, geldt dat voor creativiteit precies hetzelfde.  

Workshop

On Creativity
Creativiteit is Gods geschenk aan ons. Onze creativiteit gebruiken is ons geschenk terug aan God”- Julia Cameron. In haar workshop legt Julia zichzelf toe om te helpen oude en onwerkbare ideeën die de creatieve geest belemmeren te herkennen en afbreken. Is het tijd om op te houden met jezelf te vertellen dat het te laat is? Is het tijd om te stoppen met wachten tot je genoeg geld verdient om iets te doen wat je leuk vindt? Is het tijd om te stoppen met geloven dat het slechts je ego is als je verlangt naar een voller leven? Verlang je naar een creatief avontuur? Heb je honger naar een dieper en voller leven? Wilde je dat je een authentiekere ‘jou’ kon vinden? Ga met Julia Cameron mee op een intensieve trektocht door je creatieve koninkrijk. Het weekend wordt een mix van lezing, Q&A en experimenteel werk in kleine groepen. Verwacht van deze cursus dat je creatieve proces wordt herstart, je creatieve denken wordt opgefrist en je zelf in aanraking komt met een creatieve omgeving.

Waarom Inspire ?
“Ik werd aangetrokken door het eclectische karakter van het evenement. Leuk, dat deelnemers hun eigen programma’s mogen ontwerpen. Ik zie ernaar uit om een publiek dat zich al in creatieve wateren bevindt, te leren hoe ze zichzelf creatief los kunnen maken.”

 

 

Julian van Buul

Julian van Buul

Julian van Buul (1984) studeerde in 2006 af met een Master diploma in Interactieve Media aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Sindsdien werkt hij als freelancer aan zowel commerciële producties als eigen kunstprojecten. Als video-artiest creëert hij vaak video’s en animaties die live ter plekke worden gemaakt of kunnen worden beïnvloed, bijvoorbeeld door gebruik van bewegingsensoren. Met deze technologie heeft Julian een dansvoorstelling gemaakt die oa op Robodock festival (Amsterdam) en STRP festival (Eindhoven) te zien was. Als VJ is hij betrokken geweest bij diverse theaterproducties van de Amsterdamse theatergroep MC (voorheen Cosmic Theater en Made in da Shade). Andere hoogtepunten zijn oa. VJ gigs op de TMF Awards en de Dutch Design Week.

Samen met Vincent Vriends ontwikkelde hij Landschapslumen; audiovisuele installaties, waarbij meerdere beamers worden gebruikt om een surrealistische videolandschap te projecteren op de natuur.

Juno Burger

Juno Burger

Als energetisch therapeut heeft Juno Burger zich de afgelopen achttien jaar gespecialiseerd in de uitwisseling van subtiele energieën tussen mensen onderling en de ruimtes waarin zij wonen en werken. Zijn levenswijze heeft hij samengevat in RealEase, een methode om het hart te trainen te omarmen en daardoor succesvol om te kunnen gaan met de grote en intense input van het leven. Tevens is hij initiatiefnemer van Like To Embrace, een Facebookpagina waar mensen die compassievolle aandacht kunnen gebruiken, wereldwijd topics kunnen posten en omarmen.

Op Inspire

Workshop

De Omarming Van Het Compassievolle Hart
In tegenstelling tot de geest die alles persoonlijk neemt en wil fiksen heeft je hart het unieke vermogen om het leven te ervaren zoals het is in het moment en tegelijkertijd volledig te laten zijn. Dit is de omarming van het compassievolle hart; zonder angst, oordeel of ontkenning wordt het leven letterlijk en figuurlijk in je hart gesloten. Door ‘aan’ te staan en het leven te ervaren, creëer je een verandering die leidt naar vrijheid!

Why Inspire?
“Het voelt goed om een nieuw initiatief met zoveel potentie te ondersteunen. Inspire heeft het in zich om een prachtig festival te zijn en te blijven waar bewustzijn en de viering van het leven hand in hand gaan!”

 

Jurjen Alkema

Jurjen Alkema

Jurjen Alkema is als videomaker en lichtontwerper betrokken bij diverse theatervoorstellingen, opera's en lokatietheaterprojecten. Hij werkt/heeft gewerkt voor o.a. Muziektheatergezelschap De Helling, Vincent Bijlo, Erik van Muiswinkel, Kameroperaproject Vloed, Nieuw West, Festival Classique, Werfpop, Toneel Haarlem, Anstatt das trio en Ensemble Klang. Jurjen is gespecialiseerd in het gebruik van projecties als onderdeel van een lichtplan binnen het theater.

Samen met Jos Agasi en Andrea Droës vormt hij collectief Het Blauwe Uur, waarmee hij beeldende performances en installaties maakt.

Kris Touber

Kris Touber

Kris Touber is schrijfster, zangeres, dichter/songwriter, danstherapeute, yoga- en meditatie docente. In 1998 ontdekte zij de kracht van stilte tijdens een 10 daagse Vipassana retraite in Thailand. Geïnspireerd verruilde ze eenmaal terug in Amsterdam haar modellencarrière voor een modern yogi-leven. Kris combineert yoga, meditatie en danstherapie tot een integrale training waarin lichaam en geest de kans krijgen hun oorspronkelijke conditie te herstellen en zich op een natuurlijke manier met elkaar te verbinden. Met levenspartner en auteur Tijn Touber geeft ze regelmatig Stilte Retraites en Stilte Concerten in binnen- en buitenland. Zij zijn initiatiefnemers van het succesvolle project Stadsverlichting (www.stadsverlichting.nu).

 

Op Inspire

Workshop

Stilte Concert (Met Tijn Touber)
Samen met haar partner Tijn organiseert Kris een Stilte Concert: een klankbad van songs en sounds die je als vanzelf meevoeren naar de stilte in jezelf. Spelenderwijs kom je terug bij je eigen essentie. Je ervaart de natuurlijke flow van het leven en wordt ontvankelijk voor inzicht en inspiratie. Het enige dat je tijdens het concert hoeft te doen, is achterover zitten, je ogen sluiten en je mee te laten voeren.

Leonard Mlodinow

Leonard Mlodinow

Leonard Mlodinow ontving zijn graad in theoretische natuurkunde van Berkeley University and is nu docent aan de California Institute of Technology. Hij schreef zeven populaire boeken. Zijn laatste werk is Subliminal: How Our Unconscious Mind Rules Our Behavior. Zijn boek The Drunkard’s Walk: How Randomness Rules Our Lives werd getipt in The New York Times, verkozen tot Opmerkelijk Boek van het Jaar en genomineerd voor de Royal Society Book Award. The Grand Design, in samenwerking met Stephen Hawking, was een nummer 1 bestseller. Verder heeft Dr. Mlodinow artikelen gepubliceerd in vele prestigieuze kranten en vakbladen en was te zien in talloze televisieprogramma’s.

Op Inspire
 
Lezing
 
Subliminal: How Your Unconscious Mind Influences Your Behaviour
Van je politieke voorkeur tot het bedrag dat je de ober tipt, al je oordelen en waarnemingen geven aan hoe je geest werkt op twee niveaus: Het Bewuste, waar we ons van bewust zijn en het Onderbewuste, dat wat verborgen is voor ons. Het gevolg is dat we vaak onze relaties met vrienden, familie en zakenrelaties niet goed waarnemen, we begrijpen dan de redenen voor ons persoonlijk gevoel, investerings beslissingen en andere belangrijke beslissingen niet ook. Ik zal het gaan hebben over de revolutie in het wetenschappelijk begrip van het Onderbewust dat zich heeft voorgedaan in de afgelopen tien jaren en wat dit betekent voor ons leven.
 
Waarom Inspire ?
“Ik ben enthousiast over het Inspire Festival omdat het een goede mogelijkheid is om te illustreren hoe de wetenschap kan helpen verlichten wie we zijn als mens. Op die manier kan de wetenschap onze spiritualiteit vergroten, en dat is een doel dat ik in al mijn boeken nastreef.”

 

 

Lilou Macé

Lilou Macé

Lilou Macé is een Frans-Amerikaanse schrijfster, webTV presentatrice, internationale online video blogger en medeoprichter van een wereldwijde online community, The 100-Day Reality Challenge. Ze werd geboren in Californië als kind van Franse ouders, groeide op in Frankrijk en studeerde daar en in de VS. Ze studeerde cum laude af in European Business Studies, met als hoofdvak International Marketing. Toen ze haar baan in Londen verloor als Internet Marketing Director schreef ze I Lost My Job And I Liked It: 30-Day Law-of-Attraction Diary Of A Dream Job Seeker, dat ze zelf uitgaf. Lilou’s YouTube filmpjes (meer dan 2000) tonen haar deelname aan het leven, tijdens haar jaarlange wereldtournee Juicy Living Tour en de 100-Day Reality Challenge, en bevatten daarnaast wereldberoemde auteurs, sprekers, artiesten en ondernemers die Lilou het stempel ‘Juicy’ meegeeft.

Op Inspire

Lilou Macé geïnterviewd
Na zelf duizenden spirituele leiders, wetenschappers en goeroes te hebben geïnterviewd, wordt Lilou nu zelf ondervraagd; door Tijn Touber

Lilou Macé interviewd...
Nader bekend te maken

 

Waarom Inspire? 
“Ik heb mijn intuïtie gevolgd. Ik wist dat ik erbij moest zijn.”

 

 

 

 

Linnea Olsson

Linnea Olsson

Alleen al haar instrument maakt Linnea Olsson anders dan anderen. In tegenstelling tot andere singer-songwriters begeleidt ze zichzelf namelijk niet op piano of gitaar, maar op cello. Een interessante verandering, en een goede keuze. Olsson doet ook haar voordeel met loop recorders en zet zo een originele en prachtige show neer, zoals ze eerder al demonstreerde op Lowlands. Ze groeide op in een klein Zweeds kustplaatsje en een muzikaal gezin. Vervolgens tourde ze met verschillende artiesten, waarvan haar meest bekende ex-werkgever Ane Brun was. Nadat ze uit de schaduw van anderen stapte, imponeerde ze recensenten met haar debuutalbum AH!
 

Maaike Chavanu

Maaike Chavanu

Satyananda Yogadocent Maaike Chavanu (Swami Mitrananda - 1950) is yogadocente en leidt het centrum Yogabindu. Sinds 1990 geeft ze les, waarvan de eerste elf jaar op een Satyananda Yogacentrum. Sinds 2001 heeft ze een eigen ruimte op kasteel Tongelaar in Mill. Maaike heeft zich steeds verder verdiept in de Satyananda Yoga door cursussen te volgen in Nederland, Europa en India, de bakermat van de yoga. De ontmoetingen met Swami Niranjanananda, hoofd en inspirator van de Satyananda Yoga, zijn een blijvende invloed en inspiratie. Van Swami Niranjan kreeg het centrum de naam Yogabindu: een plaats waar mensen naartoe kunnen gaan om met hun diepere innerlijke zelf in contact te komen.

 

Op Inspire

Workshops

Pawanmuktasana's workshop/les
Een serie asana's die uit drie delen bestaan: losmaken van de gewrichten, asana's voor de ingewanden en rug en een aantal oefeningen om de (shakti) energie op te wekken/te stimuleren. Zowel lichamelijk inspannend, ontspannend als meditatief. Beslist de moeite waard om mee te maken! De Pawanmuktasana's zijn een van de paradepaardjes van de Satyananda Yoga.

Capsules
We willen graag iedere dag yoga doen, maar wat doe je dan? Vaak weet je het niet. Zoals je voor je gezondheid vitaminecapsules kan innemen, is er ook een yogaserie om iedere dag te doen: de vijf capsules van Swami Niranjanananda (Satyananda Yoga), asana's, pranayama, yoga nidra, mantra's en yoga-door-de-dag-heen. Een goed begin van de dag! De capsules krijg je op papier mee na de ochtendles.

Waarom Inspire?
“Op een groot en mooi festival mag de rijke traditie van de Satyananda Yoga niet ontbreken. Genoeg motivatie om mee te komen doen als docent/speaker, genoeg motivatie om deel te gaan nemen!”

 

 

Maison du Malheur

Maison du Malheur

Maison Du Malheur deed voor het eerst van zich spreken in 2011 op het festival Into The Great Wide Open. Bij die gelegenheid liet de band zien dat ze met hun vintage jazz en R&B de juiste snaar weet te raken. De groep rondom songschrijver J.P. Mesker is een feestband van formaat, met muziek die neigt naar Fats Waller en Howlin' Wolf, maar dan aangevuld met een bonte verzameling van muzikale stijlen en instrumentaties. Ze toerden met het blues-swamp icoon C.W. Stoneking en begin dit jaar kwam de eerste cd uit met de titel Wicked Transmission. Het ratjetoe aan stijlen maakt dit collectief juist zo bijzonder: van honky tonk balkan tot dansmuziek en folklore. Het spelplezier is enorm en de virtuositeit bij vlagen verbluffend.

Maneesha James

Maneesha James

Maneesha James heeft een achtergrond in de verloskunde en als algemeen en psychiatrisch verpleegkundige, is gekwalificeerd als psychotherapeut en leidt al meer dan 25 jaar meditaties. In de jaren ’70 was ze proefkonijn toen Osho zijn actieve methoden testte en heeft zelf veel van zijn technieken zelf toegepast. Ze is de officiële biograaf van Osho en stelde Osho’s The Art of Living and Dying samen, dat in juni 2013 moet uitkomen. Zelf heeft ze vijf boeken geschreven over verschillende aspecten van meditatie. Maneesha geeft meditatieworkshops voor alledaags leven en bewust overlijden over de hele wereld en maakte onder meer vijf cd’s met geleide meditatie.

Op Inspire

Close and personal
Een interview met Maneesha James

Workshops

Doing Dying Differently
Maneesha James bespreekt de mogelijkheid ons actief voor te bereiden op het overlijden, waarom we bewust ons einde moeten meemaken en hoe we anderen kunnen steunen in hetzelfde process. Zoals de mysticus Osho verklaart: Vanaf het moment dat we zijn geboren is de enige echte zekerheid waar we in het leven vanuit kunnen gaan dat we ooit sterven. Die realiteit wordt echter zo gevreesd dat de meesten van ons zelfs de gedachte liever ontwijken. Maneesha zal behalve deelnemers enkele aanverwante meditatietechnieken leren, ook vragen uit het publiek beantwoorden.  

Everything You Wanted To Know About Meditation But Were Afraid To Ask!
met Sudheer P. Niet
In deze workshops zullen Maneesha en Sudheer enkele meditatiemethoden introduceren voor mensen met weinig tijd en vragen beantwoorden over elk aspect van meditatie. Dit kunnen vragen zijn over jouw persoonlijke gebruik, zoals hoe je een methode kunt vinden die voor jou juist is, hoe je weet of het werkt, en wanneer je moet ophouden, maar ook over de relevantie van de traditionele, passieve aanpak voor hedendaagse mannen en vrouwen.

Waarom Inspire?
“Het was fijn om zo’n warme, persoonlijke uitnodiging voor Inspire te krijgen. Dat, en de aard van het festival, speelde een grote rol bij het accepteren van de kans die jullie me boden!”

Marcel Zijlstra

Marcel Zijlstra

Marcel Zijlstra (1960) begon in 1980 als zanger bij de Schola Cantorum Amsterdam en beschouwt zichzelf als leerling van Wim van Gerven. Hij studeerde Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde aan de Universiteit Utrecht op een proefschrift over de mondelinge overlevering van het gregoriaans. Hij publiceerde over gregoriaans en aanverwante zaken in verscheidene internationale tijdschriften en leverde bijdrages aan handboeken en monografieën.
Marcel volgde cursussen over gregoriaanse interpretatie aan de Folkwang Hochschule te Essen-Werden, met als docenten Godehardt Joppich, Luigi Agustoni en Johannes Berchmans Goeschl. Sinds 1984 treedt hij op als koorleider van gregoriaanse schola’s (Quem Quaeritis, Ecclesiae Tuae). Hij verzorgt lezingen, cursussen en workshops in binnen- en buitenland, onder meer aan de Folkwang Universität der Künste te Essen (D). Hij doceert gregoriaans aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en is docent muziek- en cultuurgeschiedenis aan Codarts, Conservatorium Rotterdam. Hij is artistiek leider van het Nederlands Gregoriaans Festival te Ravenstein en organist aan de abdij van Egmond.

Margaretha de Vries

Margaretha de Vries

Door een val op zeer jonge leeftijd is het gezichtsvermogen van Margaretha de Vries sterk gereduceerd. Daardoor zijn haar overige zintuigen bovengemiddeld ontwikkeld. Je zou kunnen zeggen dat spiritualiteit haar tweede natuur is geworden. Op haar vijftiende deed ze haar eerste spirituele opleiding, en is nooit meer gestopt. Ze rondde met succes haar studie holistische gezondheidstherapie af en werkt sinds 2001 als Reiki Master binnen het Usui Ryoho systeem. De laatste twintig jaar heeft ze veel spirituele ervaringen genoten en ze is dankbaar dat ze mensen kan helpen.

Op Inspire

Workshop
Onze Relatie, Echte Liefde (met René van Collem)
Margaretha de Vries en René van Collem zijn vijf jaar samen en bijna een jaar gelukkig getrouwd. In deze relatief korte periode, waarin ze de ware liefde, echte passie en gelukkigste momenten in hun leven hebben ervaren, zijn ze ook heel wat moeilijkheden tegengekomen en hebben deze overwonnen. Met deze workshop willen zij andere stellen inspireren om tot meer harmonie, acceptatie en ware liefde te komen.

Intuïtieve workshop
Nader bekend te maken.

Healings & Readings by Margaretha de Vries
Nader bekend te maken.

Waarom Inspire?
“Inspire zegt alles voor mij. Ik wil mensen inspireren om vanuit hun hart te leven en daardoor liefde voelen voor zichzelf en anderen. Dat is mijn passie."

 

 

Marja Ruijterman

Marja Ruijterman

Marja Ruijterman is sinds 1993 trainer en coach. In 1985 wilde ze niet meer verder leven. Ze realiseerde zich, direct nadat ze toch niet in de Amstel was gesprongen, dat dit het laagste punt in haar leven was en besloot er alles aan te doen gelukkig te worden, oude ideeën los te laten en open te staan voor nieuwe die wel werken. Deze zoektocht bracht haar gigantische inspiratie en ze leeft nu het leven met enthousiasme en passie. In haar trainingen, lezingen en verhalen creëert zij een sfeer die mensen helpt hun maskers af te zetten. In humoristische, rake stijl beschrijft Marja herkenbare situaties in het (bedrijfs) leven.

Op Inspire

Lezing

Het Licht Gezien
Marja heeft twee keer ‘het licht’ gezien en dat had een gigantisch positief en constructief effect op haar leven. Ze ervoer dat Liefde zoveel meer is dan ‘ik hou van jou’ of ‘verliefdheid’. Tijdens de lezing vertelt Marja over haar ervaringen en vertelt hoe je zelf verbinding kunt maken met die Liefde. Velen zijn verliefd op de zogenaamde verkeerde. Iemand die niet verliefd is op jou, of al getrouwd. Je wacht en je kniest en je verlangt... De Liefde zit echter in jezelf. Als je die kunt ervaren zonder te projecteren op een bepaald persoon, ben je onafhankelijk. Dan wacht je niet meer op Liefde maar geeft Liefde om je heen omdat het onuitputtelijk is vanuit jezelf. In de lezing laat Marja je voelen hoe dat werkt.

Workshops

De Stille Kracht Van Gedachten
Onze hersenen zitten vol met een hoop negatieve gedachten. Ruimte die je veel efficiënter en prettiger kunt gebruiken. Wij zijn allemaal in staat om rust te creëren in ons hoofd. Op die manier kunnen we meer van het leven genieten en betere keuzes maken. We krijgen meer overzicht en een gezonder gevoel van eigenwaarde. Dat zorgt weer voor een gevoel van gelijkwaardig zijn aan anderen en een algemeen gevoel van rust, welbevinden en ontspanning. Veranderen van mindset is helemaal niet zo moeilijk als vaak wordt gedacht. In deze workshop legt Marja uit hoe je dat kunt doen. En gaat er meteen mee aan de slag, zodat ook jij de effecten ervaart.

De Goeroe In Jezelf
We gaan op zoek naar de goeroes in ons leven; dat zal nog voor verrassingen zorgen. Want er zijn veel ‘alledaagsere’ goeroes om ons heen dan Krisnamurti of Osho. Wie zijn ze en hoe herken je ze? Nog belangrijker: wat kun je er mee? In de workshop gaan we op zoek naar de goeroe in onszelf, want we zijn wijzer dan we denken. Iedereen krijgt de mogelijkheid zichzelf als goeroe te ervaren in de goeroe-stoel. De bedoeling is natuurlijk dat je leert dat je altijd, op elk moment, jezelf als wijze kunt oproepen. Het is simpeler dan je denkt!

Waarom Inspire?  
“De naam van het festival Inspire zegt al een hoop en het is voor het eerst dat ik mijn workshop op een festival met zoveel mensen geef. Dus een nieuwe ervaring en dat inspireert me weer tot nieuwe inzichten die ik graag doorgeef.”
 

Mark Teijgeler

Mark Teijgeler

Mark Teijgeler (1972) is bedrijfseconoom, ex-investeringsbankier, ex-topwindsurfer, mindfulness- en meditatietrainer, coach en oprichter van www.ABC-van-Meditatie.nl. In zijn aanpak combineert Mark zijn meditatiekennis en ervaring met zijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en de topsport. Marks stijl is 'down to earth', luchtig, hedendaags, professioneel en gepassioneerd. Mark heeft sinds 2004 voor ABC van Meditatie aan vele particulieren, multinationals, diverse zakenmensen en topsporters training gegeven. Mark is naast meditatie- en mindfulnessdocent ook actief als mentale trainer, coach en ondernemer. Hij kent een grote interesse in non-dualiteit, de kernfilosofie die centraal staat in oosterse stromingen als Zen, Taoïsme en Advaita.

Op Inspire

Workshop

Beginnersworkshop Meditatie
Wanneer je beter wilt leren ontspannen, omgaan met stress of je concentratievermogen wil vergroten, kan meditatie veel voor je betekenen. Je kunt in deze workshop leren wat mediteren nu precies is, hoe je moet mediteren en hoe je het beste thuis kunt mediteren. We oefenen met enkele verschillende technieken en houdingen om je een kans te geven de voor jou persoonlijk meest geschikte vorm van meditatie te vinden.

Meditatie En Flow
De term ‘flow’ betekent de optimale staat van ervaring. Het ervaren van de flow gaat samen met de meest optimale staat van concentratie en gaat over het volledig functionerende individu, die volledig betrokken is bij wat hij doet en daarbij het beste van zichzelf tot uiting laat komen. In de workshop gaan we onderzoeken hoe we meditatie en het ervaren van de flow staat kunnen verbinden. Aan de hand van praktische oefeningen leer je hoe je zowel in meditatieoefeningen als in het gewone leven gemakkelijker vanuit flow kunt functioneren.

Waarom Inspire?
“Het is mijn passie om op een inspirerende, aardse en hedendaagse manier de meditatieve spiritualiteit van het hier-en-nu te onderzoeken en mensen daarvoor te enthousiasmeren. Dit festival sluit daar helemaal op aan. Ik heb er nu al zin in!”


 

Marty Wuttke

Marty Wuttke

Marty Wuttke ontwierp en leidde het eerste klinische neurofeedback programma op grote schaal in de VS. Hij is een pionier in het combineren van meerdere protocollen van neurofeedback therapie als een oplossing voor depressies, traumatische hersenbeschadigingen, nicotineverslavingen, eetstoornissen, chronische pijn, angsten, drugsverslavingen en alcoholisme. Nog steeds blijft hij protocollen voor neurofeedback-toepassingen ontwikkelen, onderzoeken en doceren op het gebied van add/adhd, leerproblemen en ontwikkelingsstoornissen, auto-immuun aandoeningen en stressgerelateerde problemen.

 

Op Inspire

Workshop

Heal, Enlighten And Change Our Brains: Neurofeedback
Wuttke zegt graag dat onze hersenen de gewoonte hebben om bepaalde ‘scripts’ te volgen: gedachtenpatronen, emoties en gedrag dat ons steeds weer op hetzelfde punt brengt en zo ons dagelijks leven overhoopt gooit. Neurofeedback van hersengolven bewerkstelligt nieuwe paden in het brein en helpt ons nieuwe scripts te maken, zodat we gelukkiger worden en ons vollediger voelen als bewoner van deze planeet. Aanwezigen vertrekken met de kennis dat er handvatten bestaan om hun brein te genezen en optimaliseren.

Lezing

Meditation And The Brain: Neuro-Spirituality
Volgens esoterisch onderwijs moet het zenuwstelsel systematische zuiveringen ondergaan om hogere en bredere niveaus van bewustzijn te kunnen verwerken. In zijn lezing bespreekt Martin Wuttke de wegen, methoden en praktische manieren waarop we deze kennis kunnen integreren in onze levens en onze spirituele gewoonten, om zo het transformatieve proces mogelijk te maken.

 

Waarom Inspire ?
“Inspire is een platform om onze lessen te verkondigen en brengt kennis tot leven door verschillende leraren de mogelijkheid te geven om hun ervaringen te delen. Mijn vrouw Susan en ik leven onze levens via onze principes en delen ze met de mensen die we ontmoeten. We zijn de organisatoren van Inspire dankbaar voor deze prachtige kans en zien grote mogelijkheden.”

Meetraj

Meetraj

Aïda Spaninks is al 25 jaar bekend als DJ Lady Aïda en draaide in die tijd in bijna alle belangrijke clubs en op grote festivals in Europa en ver daarbuiten. Naast haar optredens bestiert ze bovendien haar eigen dj-school, ontwikkelt educatieve projecten waaronder multimedia trainingen en schrijft een maandelijkse column voor het Eindhovens Dagblad. In het dagelijks leven volgt Aïda de Kundalini yoga lifestyle. Op haar reis door het noorden en zuiden van India raakte Aida geïnspireerd door de kakafonie van klanken en ritmes tijdens haar verblijf in onder meer Punjab, de Uttar Pradesh, Rajastan, Kerala en Karnataka. Op Inspire draait Aïda voor de keer als Meetraj, en laat een blend horen van spicey Indiase ritmes zoals Bhangra, Punjabi en Bollywood, in een mashup tot een eigentijdse gelaagde mix van beats en bassen. Maar verwacht zo nu en dan ook een klein (techno)prikje van Lady Aïda ... 

Molotov Jukebox

Molotov Jukebox

Molotov Jukebox is een zeskoppige, genrevermijdende ervaring die de wereld op zijn kop gaat zetten. De muzikanten combineren trompet, accordeon, viool en de sexy klanken van zangeres Natalia Tena met een inventieve ritmesectie en zijn een band gemaakt uit liefde: liefde voor elkaar, voor de muziek en een liefdevol streven om mensen te laten dansen tot ze omvallen of verliefd worden. Ze maken indruk van hun thuisland Groot-Brittannië tot helemaal in Brazilië en nemen langzaam de wereld over. Doordat ze stijlen als gypsy, samba, ska, dubstep, swing en alles wat ze maar kunnen bedenken op geheel eigen wijze mengen, is het geluid van deze band al ‘Gyp-step’ genoemd. In ieder geval maakt het iedereen aan het dansen!
 

Monika Nataraj

Monika Nataraj

Monika Nataraj gaf les in Mystical Dance®, Tantra, yoga en meditatie in meer dan twintig landen wereldwijd en heeft duizenden vrouwen de diepte van hun vrouwelijke kracht en uitstraling laten herontdekken. Sinds 1999 heeft Monika fulltime ‘on the road’ geleefd als een nomadische dansende mystica en Shakti avonturierster van de ziel. Ze is de kracht achter de pionierende zes weken en 200 uur durende Mystical Dance® docenten trainingscursus die jaarlijks in Thailand wordt gegeven, mede-oprichter van de Agama Yoga School in het Indiase Dharamsala, mede-directeur van het Dharamsala Film Festival en faculteitslid van het prestigieuze Omega Institute in New York. Monika biedt rituele dansbijeenkomsten in heilige plaatsen en tempels over de hele wereld voor Mystical Belly Dance, Odissi Classical Temple Dance en Sufi Whirling.
 

Op Inspire

Performance

Mystical Dance
Dans is de taal van de ziel… een aansprekende methode van zelfexpressie en zelfontdekking, het blootleggen van ons aangeboren mysterie en verbintenis met het universum. Mystical Dance is een verkenning van hoe de danser en dans samen één zijn. Door het waarnemen van bewuste beweging ervaren we de Waarheid die ons allen beweegt. Monika toont glimpsen van de klassieke Indiase tempeldans, waar de verhalen van de goden en godinnen tot leven komen in rituele bewegingen, alsmede extatische wervelingen gebaseerd op de Sufi tradities van Rumi.

Workshop

Awakening Your Divine Feminine With Mystic Belly Dance
Dansexpressie is een eeuwenoude kunstvorm en door bewuste beweging en aanroeping kun je de goddelijke vrouw van binnen doen ontwaken. Buikdansen is een taal van heilige symbolen en een dynamische methode om de energieën van het universum te ervaren. De benadering van deze vierende workshop is uniek en holistisch - van de geheimen van energie via de rol van dans in vrouwelijke overgangsrituelen, tot het vinden van eenheid in een vrouwen danscirkel. In slechts 90 minuten voel je je heropgeladen en geïnspireerd! Danservaring is niet vereist. Trek alsjeblieft makkelijke kleding aan. We zullen je versieren met glitterende verrassingen. Een heupsjaal is handig.
 

Waarom Inspire?
“Bewustzijn en creativiteit die tot in de eeuwigheid samen dansen… dat is wat Inspire in mij bovenbrengt.”

Myrna van Kemenade

Myrna van Kemenade

Myrna van Kemenade is gecertificeerd yogadocent en mede-eigenaar van yogastudio Yogadreams. Zij geeft al jaren les in Poweryoga, Ashtanga, Meditatie, Stress-relief en Prana flow energetic vinyasa yoga, en geeft tevens yogaworkshops bij diverse grote bedrijven, zoals Unilever en Nike. Iedereen kan dagelijks haar yogalessen volgen via het digitale themakanaal Spirit24: www.spirit24.nl. Daarnaast is Myrna ook gecertificeerd lifecoach en aangesloten bij www.chopra.nl en www.thelifefoundation.nl . Deze organisatie heeft een team aan specialisten op het gebied van spiritualiteit, gezondheid en meditatie: zie ook www.soulfeeding.nl. Myrna heeft een achtergrond in entertainment; zij studeerde in 1995 af als Docent Theater Dans en was te zien in musicals als Chicago, Saturday Night Fever en Elisabeth. Ook trad ze op met verschillende artiesten voor theater en tv, waaronder Herman van Veen en diverse popartiesten.

Op Inspire


Workshop

Slow Flow Stress Relief Yoga Workshop
In deze diep ontspannende en ontgiftende sessie kom je mentaal, fysiek en emotioneel helemaal tot rust. De rustige houdingen, adem en aandacht voor meditatie geven je handvatten om in je dagelijks leven op elk gewenst moment de rust te vinden. Horloge af, gsm uit en waan je even in de tijdloze zone. Je hoeft alleen maar te zijn...

Waarom Inspire?
“Inspiratie is de voeding van de ziel. Daarom wil ik deel uitmaken van dit Inspire Festival!”
 

 

Nicole van den Kroonenberg

Nicole van den Kroonenberg

Nicole van de Kroonenberg studeerde in 1995 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht, in de richting van visuele communicatie. Sindsdien werkt zij als freelance vormgever en beeldend kunstenaar met verschillende media. Naast haar werk als kunstenaar ontwikkelt zij kunstprojecten voor kinderen en werkt zij als docent beeldende kunst op verschillende basisscholen en bij Stichting Buitenkunst.

Nik Bärtsch Ronin

Nik Bärtsch Ronin

Nik Bärtsch (1971) is een Zwitserse pianist, componist en producer. Hij begon op zijn achtste met lessen in piano en percussie en studeerde in 1997 af aan de Musikhochschule Zürich. Daarna studeerde hij nog filosofie, taalwetenschappen en muziekwetenschappen aan de Universiteit van Zürich. Naast soloartiest en onderdeel van de akoestische band Mobile is Bärtsch ook de leider van ‘zen-funk’ groep Ronin, waarmee hij in 2012 zijn meeste recente album Nik Bärtsch’s Ronin Live uitbracht op het ECM label. Hij woont in Zürich en Berlijn.

Nils Frahm

Nils Frahm

De op 20 september 1982 geboren Nils Frahm maakte al op jonge leeftijd kennis met muziek. In zijn jeugd kreeg hij pianoles van Nahum Brodski, een leerling van de laatste docent van Tschaikowski. Hierdoor werd Nils niet alleen ondergedompeld in de stijlen van de klassieke pianisten die hem voorgingen maar ook in die van hedendaagse componisten.

Als getalenteerd componist en producent werkt Nils Frahm tegenwoordig vanuit zijn Berlijnse Durton Studio, waar hij ook samenwerkte met veel tijdgenoten zoals Peter Broderick, Ólafur Arnalds, Anne Müller, Deaf Center, Efterklang, en Dustin O’Halloran en andere musici. Zijn onconventionele benadering van een eeuwenoud instrument, intiem en beschouwend bespeeld, heeft hem wereldwijd vele fans opgeleverd. Voor een muzikant zo vroeg in zijn carriere toon Frahm een ongelooflijk ontwikkeld gevoel van controle en terughoudendheid dat op is gevallen bij veel fans, waaronder Thom Yorke, die een van Nils’ liedjes ten gehore bracht in Radiohead’s HQ office chart. Terwijl de erkenning voor zijn eerdere solo piano werken ‘Wintermusik’ (2009) en ‘The Bells’ (2009) blijft groeien, werd in 2011 zijn meest geprezen album tot nu toe uitgebracht: ‘Felt’.

Dit album werd live opgenomen in een grote weergalmende kerk en Nils Frahm nodigt je uit je koptelefoon op te zetten en een duik te nemen in een wereld van microscopische en delicate geluiden – dat zo intiem klinkt dat je naast hem zou kunnen zitten. Diep in de nacht opgenomen in de contemplatieve eenzaamheid en stilte van zijn studio in Berlijn legt Frahm een nieuw geluid en bron van inspiratie bloot in deze vreedzame momenten: “Ik wilde eigenlijk mijn buren een plezier doen door het geluid van mijn piano te dempen. De enige respectvolle manier om in de stilte van de nacht piano te spelen is door een aantal lagen dik vilt op de snaren te leggen en met heel vriendelijke vingers de toetsen te beroeren. Zodoende ontdekte ik dat mijn piano echt heel mooi klinkt met die demper.”

Gefascineerd door die geluidsuitstraling, plaatste hij vervolgens microfoons zo diep in de piano dat ze bijna de snaren aanraakten. Dit voegde een scala van externe geluiden toe aan de opnames die producenten juist vaak proberen te vermijden: “Ik hoor mezelf ademhalen en hijgen, het schrapende geluid van de toetsen en het kraken van de houten vloerdelen – allemaal even hard als het geluid van de muziek zelf. De muziek wordt een mogelijkheid, een toevalligheid binnen het geruis. Mijn hart opent zich en ik vraag me af wat het is precies dat me zo gelukkig doet voelen.”

‘Felt’ creëert zijn eigen persoonlijk microkosmos, dat een toevluchtsoord biedt van fijnzinnige en eerlijke schoonheid.

Patricia van Walstijn

Patricia van Walstijn

Patricia van Walstijn is schrijfster, energiecoach en de directeur van Chi Neng Institute Europe. Ze begon haar carrière als model en reisde de wereld over. Op haar 21e ontdekte ze Zen meditatie en deed daarna vele cursussen in meditatie en andere technieken in Thailand, India en de VS. Daar ontdekte ze de Chinese bewegingsleer Chi Neng Qigong en zette in 1998 Chi Neng Institute Europe op met vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Zweden. Patricia gaf drie boeken uit en geeft workshops, lezingen, consulten en bedrijfstrainingen in binnen- en buitenland.

Op Inspire
 
Workshop
 
Qigong, de ‘Yoga uit China’
Patricia van Walstijn geeft je tijdens deze inspirerende workshop een voorproefje van Qigong, de ‘Yoga uit China’. Ze leert je activerende en rustgevende oefeningen waarin het direct ervaren van vitaliteit en rust in je hoofd centraal staan. In de korte uitleg verbindt zij de Chinese kijk op energie aan ons dagelijks leven in het Westen. Inspirerend en ontspannend! We doen een Chinese warming-up, de activerende ‘Partner squat’ en de rustgevende ‘Sway La Qi’ oefening.
 
Waarom Inspire?
“Het inspireren van mensen om bewuster en met meer ontspanning te gaan leven is mijn passie. Inspiratie geeft mij motivatie, stimuleert mijn creativiteit en zorgt ervoor dat ik in de ‘flow’ blijf. Mijn tweede boek heet dan ook niet voor niets: Geïnspireerd En Ontspannen Leven. Inspire geeft mij een actieve en vrolijke vibe dus ik wist gelijk dat ik de uitnodiging om tijdens Inspire een workshop te geven aan zou nemen.”
 

 

 

 

Paul Braaksma

Paul Braaksma

Paul Braaksma (1957) is Critical Alignment yogadocent in Amsterdam. Hij beoefent yoga sinds 1984 en heeft al ruim twintig jaar zijn eigen yogastudio in Amsterdam Oud-Zuid. Daarnaast verzorgt hij samen met Gert van Leeuwen de Critical Alignment yoga docentenopleiding. Van Leeuwen is de auteur van het boek Critical Alignment Yoga.

Op Inspire

Workshop

Critical Alignment Yoga
Een beleving en ervaringsles gericht op lichaamsbewustzijn en gekoppeld aan yogaoefeningen. Deelnemers krijgen uitleg over CA yoga en over de feitelijke inhoud van de les. Vervolgens wordt aandacht besteed aan directe lichaamservaring, wat zal leiden tot een bewuste manier van bewegen in de yogaoefeningen. De les eindigt met het verstillen van geest en lichaam in Savasana.

Waarom Inspire?
“Mijn beslissing om op de uitnodiging in te gaan is dat ik hiermee in de gelegenheid wordt gebracht om Critical Alignment yoga onder de aandacht van een groter publiek te brengen. Ik ben mij ervan bewust dat ik het CA-concept maar beperkt kan aanbieden, maar wellicht voldoende om de deelnemers te enthousiasmeren voor deze methode.”

Piet de Knegt

Piet de Knegt

Hier een plaatje van mezelf. Geboren 3 februari 1962 in Delft. Na de middelbare school bedrijfseconomie gestudeerd. In 1988 mijn eerste job als ambtenaar op het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur. In 2003 de overstap gemaakt naar de sector Openbare Orde en Veiligheid. Nu als financieel adviseur werkzaam voor het Veiligheidsberaad; een mooie polderbaan...
 

Op Inspire

Workshop

Voorbij het Kampvuur
Deze workshop gaat over een nieuwe stijl van gitaar spelen. De linkerhand (voor linkshandigen de rechterhand) wordt in deze nieuwe stijl beperkt in zijn mogelijkheden. Maar vanuit die beperking leer je dat nieuwe mogelijkheden geboren worden. "Less is more" is dan ook heel erg van toepassing op deze nieuwe stijl. Feng Shui voor gitaristen...
 

Waarom Inspire?
Vanaf jongs af aan altijd een passie gehad voor de gitaar. Tot mijn 15e jaar de luchtversie van het instrument bespeeld. Daarna overgestapt naar het echte werk. En dat is ook precies de reden om deel te willen zijn van ons feestje: Tussen doen alsof en gewoon doen ligt eigenlijk niets dat ons tegenhoudt.

Pieter van den Hoogenband

Pieter van den Hoogenband

Voormalig professioneel zwemmer Pieter van den Hoogenband (1978) werd bekend in 1996, toen hij op 18-jarige leeftijd bij zowel de 100 als 200 meter vrije slag de vierde plaats behaalde op de Olympische Spelen in Atlanta. Al snel kreeg hij de bijnaam ‘The Dutch Dolphin’; hij behaalde in totaal drie Olympische medailles (in 2000 en 2004) en werd maar liefst zestien keer Europees kampioen. Zelfs nadat hij in 2005 een rugoperatie onderging, kwam ‘Hoogie’ terug en won meerdere Nederlandse zwemkampioenschappen, plus een Europese titel in 2006. Nadat hij zijn professionele carrière afsloot, werd Pieter een veelgevraagd spreker.

Op Inspire

Lezing

Goud In Handen (‘Gold In The Pocket’)
Het thema van zijn lezing omschrijft Pieter als volgt: “Op zoek naar de juiste antwoorden moet je juiste vragen stellen.”

Waarom Inspire ?
“Sinds ik gestopt ben met zwemmen, geef ik regelmatig presentaties. Hierbij merk ik dat veel mensen enthousiast reageren op mijn verhaal en geïnspireerd raken. Zelf ben ik een groot muziekliefhebber. Ik vind het daarom interessant mijn verhaal en ervaringen te delen buiten de sport in een omgeving die mij ook inspireert.”

 

 

 

Pim van den Wijngaarde

Pim van den Wijngaarde

Meer informatie volgt.

Prem Joshua

Prem Joshua

Hoewel je het misschien niet verwacht bij het horen van zijn naam, werd Prem Joshua geboren in Duitsland. Hij leerde fluit spelen op zijn vijfde en speelde later fluit en saxofoon in verschillende plaatselijke bands. Op zijn achttiende reisde hij over land naar India, en bestudeerde de inheemse volksmuziek van landen waar hij doorheen kwam. Hij nam de naam Prem aan (Hindi voor ‘liefde’), behield zijn eigen naam Joshua en liet zijn achternaam vallen. In India leerde hij sitar spelen.

Door zijn hele carrière heen heeft hij geëxperimenteerd met vele genres muziek, en mengde elementen van Oost en West. Hij heeft vele albums opgenomen, solo en in muzikale projecten. Zijn laatste is Luminous Secrets uit 2010.

Op Inspire

Performance

Workshop

Satsang Live Music Meditation
Satsang is een uurlange meditatie op geïmproviseerde muziek met perioden van meditatieve stilte – at in India wordt beschouwd als de hoogste vorm van muziek. De deelnemers mediteren met hun ogen dicht, en worden op een zeker moment tijdens de workshop gevraagd de muziek te versterken met hun eigen stem. Deze live muziekmeditatie werkt ook perfect in combinatie met yogalessen als een ‘bhakti workshop’.

Stop Dance
Een uurlange dansmeditatie, met geïmproviseerde uptempo muziek. De deelnemers worden aangemoedigd te dansen en zichzelf te laten verdrinken en los te laten op de muziek en het ritme. De danser verliest zichzelf in de dans, die wordt onderbroken door uitroepen van STOP!. Tegelijk met de plotselinge STOP! verdwijnt de muziek en ‘bevriest’ de danser de beweging en houding die hij op dat moment heeft, om zo alle energie die is opgebouwd naar binnen te laten trekken. En dan begint de muziek weer… 
 

 

Ram Giri

Ram Giri

Ram Giri werd geboren in Duitsland na de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust. Depressie, angst, woede en een negatief zelfbeeld maakten dat Ram Giri vanaf een jonge leeftijd zocht naar manieren om zijn lijden te stoppen en zelfbesef te vinden. Een diep verlangen naar de totstandkoming van zijn ware natuur leidde hem begin jaren ’70 naar India, waar hij student werd bij de legendarische Neem Karoli Baba – Maharajji, die hem de realiteit van ware liefde liet zien. Ram Giri’s spirituele pad als therapeut en leraar, zijn ervaring met Transpersoonlijke Psychologie en zijn inzichten na het meer dan veertig jaar helpen van mensen met verschillende achtergronden leidden naar de geboorte van Skills for Awakening®. Ram Giri heeft één taak: om mensen te leren hoe ze toegang krijgen tot de grote liefde van hun diepe Zelf. Hij inspireert enthousiasme voor een persoonlijke zoektocht naar waar geluk en verlichting in zijn publiek. Zijn laatste boek The End Of Fear; Through India And Auschwitz To Unconditional Love is daarvan een blauwdruk. 

Op Inspire

Satsang with Ram Giri
 
The Path Of The Heart And The Veils Of The Mind
In deze satsang begeleidt Ram Giri ons tijdens een HeartSourcing meditatie, om liefde te laten ontwaken door angst weg te nemen. Dit is de manier om tegelijk liefde te geven en te ontvangen. In deze barmhartige ruimte kun je vragen stellen die je helpen je eigen belemmeringen af te breken.
 
Workshop

Happiness Is ‘Serious’ Business – The Art And Science Of Being Love
Deze workshop is bedoeld om helderheid te brengen in de verwarrende zoektocht naar verlicht geluk. Ram Giri verschaft een landkaart voor spiritueel leven die de uitdagingen die we tegenkomen en de oplossingen daarvoor op een nieuwe manier verklaart.
 
Waarom Inspire?
“In het binnenste van ons wezen zijn we pure Liefde. Dat ontwaakt als licht dat van persoon tot persoon gaat. Anderen ontmoeten die dit delen, is de grootste zegening die we kunnen hebben. Als we ons hart en onze wijsheid delen, komen we te weten wie we zijn. Hoe kan ik in vredesnaam wegblijven van zo’n ervaring?”

 

 

René van Collem

René van Collem

René van Collem werd geboren in 1961 in Amsterdam, als jongste zoon van televisiepersoonlijkheid Simon van Collem. Hij ontdekte de muziek en het drummen op zijn achtste en gaat op zijn 16e van school om carrière te maken in de muziek. In zijn tienerjaren ontwikkelt hij depressieve klachten en raakt al snel drugsverslaafd. Hij wordt drummer van Doe Maar, maar moet na anderhalf jaar de band verlaten vanwege zijn verslaving. Daarna werkt hij verder als professioneel drummer, maar de drugs zorgen ervoor dat hij zijn carrière en reputatie vernielt. Vele afkickpogingen mislukken. Pas als René de Bagavad Gita en de Indiase spirituele leermeester Sai Baba ontdekt en zijn toekomstige vrouw Margaretha ontmoet, vindt hij zijn spirituele pad en, eindelijk, de kracht om zijn leven te verbeteren. In 2012 maakt hij met Doe Maar een succesvolle comeback.

Op Inspire

Workshop
Onze Relatie, Echte Liefde (met Margaretha de Vries)
René van Collem en Margaretha de Vries zijn vijf jaar samen en bijna een jaar gelukkig getrouwd. In deze relatief korte periode, waarin ze de ware liefde, echte passie en gelukkigste momenten in hun leven hebben ervaren, zijn ze ook heel wat moeilijkheden tegengekomen en hebben deze overwonnen. Met deze workshop willen zij andere stellen inspireren om tot meer harmonie, acceptatie en ware liefde te komen.
 

Lezing

Hoop, Moed & Inspiratie
René wil met zijn lezing hoop, moed en inspiratie kunnen bieden voor iedereen die negatieve gedachtes en gevoelens, slechte gewoontes en verkeerde patronen wil doorbreken op een liefdevolle en universeel begrijpelijke spirituele manier.

Waarom Inspire?
"Ik vind het een enorme uitdaging en eer om op het Inspire festival mijn verhaal te delen en ik hoop op die manier andere te motiveren hun verslavingen of negatieve patronen te doorbreken."


 

Rituals

Rituals

Onze sponsor Rituals verzorgt een eigen yoga workshop. Inhoud wordt nader bekend gemaakt.

Rob Brandsma

Rob Brandsma

Rob Brandsma is als psycholoog en mindfulnesstrainer verbonden aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Hij brengt mindfulness naar uiteenlopende groepen, van lagere schoolkinderen tot bankmanagers. Ook is hij schrijver, onder andere van de boeken Beter Nu en Elke Dag Mindfulness.

  

Op Inspire 

Workshop

Momenten van Inzicht, Momenten van Vrijheid (Introductie in de bevrijdende kracht van mindfulness)
In de workshop behandelt Rob Brandsma het basisprincipe van mindfulness- en vipassana-meditatie: dat inzicht, de mogelijkheid tot bewuste keuzes (en daarmee en vrijheid) vanzelf ontstaat als je de tijd neemt om te stoppen met 'doen', en naar binnen kijkt. Dan ga je zien hoe de aandacht geneigd is zich te identificeren met gedachtenspinsels en hoe die gedachten zo werkelijkheid lijken te worden. Op hetzelfde moment echter dat je dit ziet, zie je het hele proces, de identificatie laat los. Er is vrijheid. Tijdens de introductie zal duidelijk worden dat dit de essentie is van de boodschap van de Boeddha.
We zullen dit oefenen middels een geleide meditatie op de ademhaling waarbij de ervaringen van deelnemers in deze trant worden geduid.
 

Hart tot Hart (De sleutel tot mindfulness communicatie)

Deze workshop gaat over inzicht in onze automatische patronen tijdens communicatie. Vooral als we in gesprek zijn, lijkt mindfulness onze mond uit te vliegen. In kleine groepjes oefenen we bewust aandacht te geven terwijl we praten en luisteren, waarbij het lichaam als bron van aarding wordt betrokken.

 

Waarom Inspire?

“Ik heb de uitnodiging van Inspire geaccepteerd omdat het mij een geweldige manier lijkt om iedereen kennis te laten maken met de krachten die zichtbaar worden wanneer je de moed hebt om te stoppen en naar binnen te kijken.”

 

 

 

 

 

Rob Sweere

Rob Sweere

Rob Sweere (1963, Boxmeer) creëert met zijn kunstwerken een onalledaagse ervaring in een dagelijkse omgeving. Daarbij laat hij zich inspireren door de natuurlijke elementen die voortdurend om ons heen zijn.

In ieder project verbindt Sweere de mens met de natuurlijke elementen die overal ook in de stad om ons heen zijn, zoals de lucht, het water of de bomen. Zijn projecten zijn pas kunst op het moment van de transformatie van de deelnemer. De beleving van de bezoeker is het eigenlijke kunstwerk.

Beleef op Inspire zijn Contemplatroium-Vortex en Life Savers.

Robin De Waal

Robin De Waal

Robin de Waal (1973) heeft drie passies in zijn leven: muziek, mensen en exacte wetenschappen. Van kleins af aan was muziek zijn belangrijkste kanaal voor het ervaren van het leven en diens verschillende fases en emoties. Op school raakte hij geïnteresseerd in exacte vakken zoals scheikunde, natuurkunde en biologie. Hij werd milieukundig ingenieur en behaalde een graad in overheidsadministratie. Nu combineert Robin zijn drie passies ook in zijn professionele leven: vorig jaar begon hij een trainingsprogramma met de titel ‘Quantum Rocks Your Business!’ en werkte in die gedaante al met meerdere managementteams.

 

Op Inspire

Workshop

Spiritually Intelligent Motivations To Live By
met Danah Zohar

In deze workshop worden Danah’s lessen gecombineerd met Robins begeleidende muziek. Deelnemers leren over de mogelijkheid om de negatieve motivaties te ervaren van angst, verlangen, boosheid en zelfbehoud die hen nu mogelijk sturen en die daarna te vervangen door positieve motivaties van verkenning, samenwerking, autoriteit, creativiteit en dienstverlening.

The Paperclip Paradigm Shift (in het Nederlands)
Op een speelse en simpele en daarom juist krachtige manier de werking van paradigma's ervaren en ervan los proberen te komen (gebaseerd op het werk van Danah Zohar). Robin de Waal geeft een workshop voor volwassenen én kinderen, waarin hij laat zien hoe we steeds minder onbevangen zijn naarmate we ouder worden. Kinderen zijn dus ook van harte welkom om hun ouders te helpen met de oefeningen!

 

 

Sam Amidon

Sam Amidon

Folkartiest Sam Amidon (1981) werd geboren in het Amerikaanse Vermont als onderdeel van een muzikaal gezin: zijn ouders zijn folkartiesten en zijn broer is een professioneel drummer. Amidon zelf zingt en speelt fiddle, banjo en gitaar. Hij bracht zijn eerste album But This Chicken Proved Falsehearted uit in 2007 als Samamidon. Hoewel zijn nummers klinken als originelen, maakt Amidon ze vaak van bestaande stukken, zoals oude folkliedjes, hymnes en kinderrijmpjes, die hij vervolgens bewerkt. Inmiddels creëert Amidon een nieuw muzikaal gezin: zijn echtgenote is zangeres Beth Orton en samen voeden ze hun zoon en Beths dochter op. Vorig jaar tourde hij nog als voorprogramma van Bon Iver, in mei van dit jaar bracht hij zijn vierde album Bright Sunny South uit.

Sara Lewensztain

Sara Lewensztain

Geïnspireerd door alle muziek waarin het gevoel en de emotie een hoofdrol speelt, componeert toetseniste Sara Lewensztain intens gevoelige modern klassieke muziek. Sara is geboren in 1996 in Amsterdam en speelt sinds haar zevende jaar toetsen. Ze studeert aan de Zadkine Popacademie in Rotterdam. Naast een soloproject speelt ze ook in de pop-country band Horseshoe Creek.
 

Op Inspire

Workshop

Buiten is Binnen (met Jacques Lewensztain)
Jnana yoga, Jacques
Op de toetsen, Sara

Laat je zintuigen vrij zijn.
Beleef direct wat er is. De volle intensiteit van het leven met open aandacht.
Yoga met een verrassend invalshoek: alles beleven zoals het is in plaats van het te willen beleven, veranderen of beheersen.
Een zachte indrukwekkende ontdekkingstocht met gevoel, gehoor en lichaam.
*Je hoeft niets van yoga af te weten om hier aan mee te doen. Of als je gevorderd bent en open bent voor een rustig verfrissend alternatief.*
 

Waarom Inspire?
“Aangezien mijn vader, Jacques Lewensztain, actief bij het Inspire oprichtingsteam betrokken is, maakte ik de 'geboorte' van het festival van dichtbij mee. Daarom is het erg speciaal er ook zelf aan mee te doen.”
 

Schola Cantorum Amsterdam

Schola Cantorum Amsterdam

De Schola Cantorum Amsterdam (SCA) is een onafhankelijk gregoriaans koor dat in 1959 werd opgericht door Wim van Gerven.
De uit ca. acht mannen bestaande schola en, sinds 2007, een vrouwenschola (SCA Choeur de Femmes) zingen van september tot en met juni elke zondag om 17.00 uur de gregoriaanse vespers in de St. Nicolaasbasiliek in Amsterdam. 
Op belangrijke kerkelijke feestdagen worden ook de Metten gezongen.
 Daarnaast geeft de Schola concerten in Nederland en daarbuiten. De zangers traden onder meer op tijdens het Festival Oude Muziek in Utrecht, het Musica Sacra Festival in Maastricht, de concertzalen van Haarlem (Philharmonie), Utrecht (Vredenburg), Rotterdam (De Doelen) en Amsterdam (Koninklijk Concertgebouw), alsmede in gregoriaanse festivals te Ravenstein, Watou (B), Wenen, Italië en Boedapest.
Het functioneren van de SCA hangt zeer nauw samen met het werk van de oprichter Wim van Gerven (1929-2008). Hij legde zich toe op de studie van oude handschriften, vooral die uit de 10de eeuw. In deze handschriften is het melodisch verloop van de gezangen met kleine tekentjes weergegeven: de neumen. Deze horen tot de oudste vormen van westerse muzieknotatie, nog van voor de introductie van de notenbalk. 
SCA tracht zoveel mogelijk de ritmisch flexibele interpretatie van deze neumtekens te verwezenlijken om zo tot een historisch verantwoorde uitvoering te komen. De huidige dirigent van de mannenschola van SCA, Marcel Zijlstra, koestert deze traditie en benaderingswijze evenzeer als zijn voorgangers, Jerry Korsmit, Eugeen Liven d'Abelardo en Wim van Gerven.


Op Inspire

Workshop
Zelf de eeuwenoude gregoriaanse melodieën leren zingen, dat is wat in deze workshop geleerd wordt. Aan de hand van een tiental voorbeelden kan eenieder zelf ervaren hoe de spiritualiteit van de teksten in de muziek tot uitdrukking komt. De heel eigen wijze van benadrukking van het gregoriaans, de accentuering van belangrijke woorden door het gebruik van melismes (lange slierten noten op een lettergreep) en de karakteristieke middeleeuwse toonsoorten (modus) dragen bij aan het hemelse gevoel dat het gregoriaans teweeg brengt. In een uur tijd wordt een elementair begrip van het gregoriaanse notenschrift aangeleerd en inzicht geboden in de historische achtergrond van deze oermuziek.

Workshopleider Marcel Zijlstra (1960) begon in 1980 als zanger bij de Schola Cantorum Amsterdam en volgde cursussen over gregoriaanse interpretatie aan de Folkwang Hochschule te Essen-Werden, met als docenten Godehardt Joppich, Luigi Agustoni en Johannes Berchmans Goeschl. Sinds 1984 treedt hij op als koorleider van gregoriaanse schola’s (Quem Quaeritis, Ecclesiae Tuae). Hij verzorgt lezingen, cursussen en workshops in binnen- en buitenland, onder meer aan de Folkwang Universität der Künste te Essen (D). Hij doceert gregoriaans aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en is docent muziek- en cultuurgeschiedenis aan Codarts, Conservatorium Rotterdam. Hij is artistiek leider van het Nederlands Gregoriaans Festival te Ravenstein en organist aan de abdij van Egmond.


Waarom Inspire?
De Schola Cantorum Amsterdam en ik zijn ingegaan op de uitnodiging door Inspire, omdat wij graag mensen willen laten voelen wat de eigen kracht van het gregoriaans is. Regelmatig zingen we diensten voor een heel klein publiek. We willen met deze muziek ook graag een veel grotere groep bereiken, omdat we zelf ervaren hoe het gregoriaans in al zijn schijnbare eenvoud ons steeds een intense ervaring geeft van grote spirituele rijkdom.

Shangaan Electro

Shangaan Electro

De Zuid-Afrikaanse producer Nozinja is de man achter het stuur van Shangaan Electro. Hij was eigenaar van winkels waar mobiele telefoons werden gerepareerd, werd muziekondernemer en is nu verantwoordelijk voor het opnemen en produceren van albums waarvan hij er meer dan 50.000 per jaar verkoopt via zijn eigen platenlabel (hij zingt zelf ook nog). Het verhaal van Shangaan Electro begon in 2005, toen Nozinja besloot om traditionele, op marimba gebaseerde Shangaan muziek sneller te maken. Destijds bevatte de meeste populaire muziek 130 tot 135 beats per minuut, hij verhoogde die naar 180. Het resultaat: een wervelende vorm van dancemuziek met ‘teksten die doen denken aan Afrikaanse soapseries en veel geschud van konten’, zoals de Engelse krant The Guardian het omschrijft. Een ervaring die iedereen een keer zou moeten ondergaan. 
 

Spinvis

Spinvis

Spinvis is een muzikaal eenmansproject van Erik de Jong. Hij groeide op in een muzikaal gezin, waar zijn vader gitaar speelde en zijn moeder hawaïgitaar en ukelele. Spinvis gaat nog verder: hij experimenteert met computers en verder alles wat hij kan vinden, zoals fluiten en pannendeksels, en combineert muziektonen met poëtische teksten. Zijn eerste album kwam uit in 2002 en trok een trouwe fanschare in zowel Nederland als België. Spinvis heeft veel getourd en gewerkt met dichter Simon Vinkenoog. In 2007 won hij de Popprijs, een award die de artiest beloont voor zijn bijdrage aan de Nederlandse popmuziek. Zijn laatste album Tot Ziens, Justine Keller kwam uit in 2011.  
 

St. Paul

St. Paul

Dj St. Paul is een beroepsliefhebber en staat bekend om zijn verzorgde mix van tijden en stijlen. Hij host al vijftien jaar de wekelijkse dansavond Pop-O-Matic in Tivoli Utrecht en draait met grote regelmaat in het Nederlandse club- en poppodiumcircuit. Ook festivals als Lowlands, Le Guess Who, Into The Great Wide Open of Motel Mozaique zijn geen vreemden op zijn agenda. Op de radio (KX Radio/ 3FM), voor de televisie (Nationale Wetenschapsquiz), op zijn blog of in de club, St. Paul staat voor wat hij draait. Pop, soul, indie, hiphop, electronica, rock ‘n roll. Dj-sets zonder regels, maar met een motto: Different Styles, Different People, One Love!

Stan Tatkin

Stan Tatkin

Stan Tatkin (Doctor of Psychology, Marriage & Family Therapist) is clinicus, onderzoeker, docent en de ontwikkelaar van de behandelmethode A Psychobiological Approach To Couples Therapy® (PACT), een combinatie van neurowetenschap, hechtingsgedrag bij zuigelingen, opwindingsregulatie en therapie die wordt toegepast op volwassen relatieproblemen. Hij organiseert trainingsprogramma’s in en buiten de VS. Samen met Marion Solomon schreef hij het boek Love And War In Intimate Relationships: Connection, Disconnection, And Mutual Regulation In Couple Therapy en is tevens de auteur van Wired For Love: How Understanding Your Partner’s Brain Can Help You Defuse Conflicts And Spark Intimacy

Op Inspire
 
Lezing
 
Wired for Love: How Understanding Your Partner's Brain and Attachment Style Can Help You Defuse Conflict and Build a Secure Relationship (Part I)
Deze presentatie geeft je een radicaal nieuwe manier om liefdesrelaties te begrijpen. Dr. Stan Tatkin leert je hoe je je eigen lichaam en brein en dat van je partner kan gebruiken om een langdurige, bevredigende, veilige en stevige relatie te creëren. De trucs die gebaseerd zijn op hedendaags onderzoek in de neurowetenschap en hechtingskwesties staan tot je beschikking!
 
Workshop
Wired for Love: How Understanding Your Partner's Brain and Attachment Style Can Help You Defuse Conflict and Build a Secure Relationship (Part II)
Deel 2 van Wired For Love is een workshop gericht op partners. Dr. Tatkin leidt deelnemers door verschillende oefeningen uit zijn eigen boek met dezelfde titel. Stellen en individuën brengen de principes uit deel 1 in de praktijk en krijgen ‘huiswerk’ mee om in het dagelijks leven te gebruiken. Kom, leer en heb plezier met methoden die echt werken (Om het meeste uit deze workshop te halen adviseert Dr. Tatkin om eerst zijn presentatie bij te wonen).
 
Waarom Inspire ?
“Wat mij in Inspire aantrekt is de passie van Didem Çaylak en Dick van Zuijlen, wiens visie voor dit evenement op zichzelf al inspirerend en spannend is. Ik hou ervan om deel uit te maken van iets nieuws en avontuurlijks. Dit festival met de combinatie van doceren, leren en bewust leven is heel verleidelijk!”.

 

 

Sudheer P. Niet

Sudheer P. Niet

Sudheer P. Niet heeft een achtergrond als psychiatrisch verpleegkundige en is al bijna twintig jaar één van de managers van het OSHO Meditation Resort in Pune, India; een groot meditatie resort met jaarlijks duizenden bezoekers die meditatie leren of leren om meditatie in het dagelijks leven te integreren. De laatste tien jaar leidt Sudheer cursussen in meditatie en meditatieve therapie in India, Japan, Taiwan, China en Korea en tegenwoordig ook in Nederland, Engeland en de VS. Met Maneesha James is hij medebegeleider van de Sammasati Support-Person Training, een experiment om mensen te helpen om in het proces van ziekte en sterven bewust te zijn en blijven.

 

Op Inspire

Workshop

Live Zen
Wat kun je zeggen over Zen?
Wat je ook zegt, het is niet de realiteit. De realiteit verandert constant.
Is er een werkelijkheid binnen in ons die nooit verandert?
Levend Zen is een experiment om dat te vinden wat niet verandert. Het is een poging on die ‘space’ binnen in ons te vinden en daarin op te lossen. Levend zen is een hele eenvoudige manier om leegheid te ervaren, een ervaring van één te worden met het bestaan.
De wet van oorzaak en gevolg zegt: ‘creëer de oorzaak en het effect volgt vanzelf’.
De wet van Zen zegt: ‘creëer het effect en de oorzaak moet wel volgen’.
Levend Zen is een experiment om het effect te creëren, om moksha, bevrijding te creëren.


Everything You Wanted To Know About Meditation But Were Afraid To Ask! (met Maneesha James)

In deze workshop zullen Maneesha en Sudheer enkele meditatiemethoden introduceren voor mensen met weinig tijd en vragen beantwoorden over elk aspect van meditatie. Die kunnen vragen bevatten over jouw persoonlijke gebruik, zoals hoe je een methode kan vinden die voor jou juist is, hoe je weet of het werkt, en wanneer je moet ophouden, maar ook over de relevantie van de traditionele, passieve aanpak voor hedendaagse mannen en vrouwen.

Waarom Inspire?
“Wat mij het eerst trof was de verbinding die vanuit de muziekwereld met spiritualiteit gemaakt werd. Ik ontdekte binnen mijn beoefening van meditatie hoe de juiste muziek kan helpen contact te maken met het verticale, met het hogere in mij.
Inspire is voor mij ook een inspiratie om het experiment aan te gaan. Om in een korte workshop mensen te helpen verbinding te maken met dat verticale, de diepte in henzelf.”


 

Susan Smit

Susan Smit

Susan Smit (1974) is schrijfster en columniste. Ze werkte ooit als fotomodel, maar werd teleurgesteld in onze oppervlakkige maatschappij en zocht naar inhoud. Ze studeerde af in Culturele Studies, met als hoofdvak Nederlandse Taal- en Letterkunde. Toen ze een artikel schreef over moderne heksen werd ze gegrepen door het fenomeen. Uiteindelijk liet ze zich inwijden als heks en schreef over haar ervaringen haar eerste boek. Haar eerste roman verscheen in 2005, en Susan schrijft nog steeds boeken en artikelen. Daarnaast verschijnt ze regelmatig als literair recensent in televisieprogramma’s.

Op Inspire

Lezing 

Sterrenstof
Susan geeft een lezing met de naam Sterrenstof, tevens de titel van haar nieuwste boek. Smit staat bekend om haar speelse en persoonlijke benadering van spiritualiteit in het dagelijks leven. Ze staat met haar voeten midden in het moderne leven en met haar hoofd in een wolk van mijmeringen. In Sterrenstof maakt Smit korte metten met verplicht positief denken en gedweep met kalenderwijsheden. Vol zelfspot en wars van zweverigheid en wollige taal prikt ze de spirituele mythen van vandaag door en graaft ze dieper naar doorleefde beschouwingen. Bewustwording bereik je volgens Smit niet door je van de wereld te onthechten en je lichaam en gevoelens te ontstijgen; het draait er juist om het leven ten volle aan te gaan, fouten te maken, op te krabbelen en tot inzichten te komen.

Waarom Inspire ? 
“Een evenement waar gelijkgestemden samenkomen om zich te laten inspireren, te uiten en te verheffen, allemaal met de intentie om weer een beetje liefdevoller en lichter te worden; daar ben ik graag bij.”

Susan Wuttke

Susan Wuttke

Susan Wuttke werd therapeut en neurotherapeut om persoonlijke én professionele redenen. Nadat ze bijna overleed en elke vorm van traditionele geneeswijzen had geprobeerd, ontdekte ze dat de neurotherapie wel veel te bieden had. De laatste vijftien jaar combineert ze neurotherapie met individuele psychotherapie en werkt momenteel samen met haar echtgenoot Marty Wuttke, waarmee ze lesgeeft, traint en therapie geeft in diverse geïntegreerde centra voor neurotherapie in Amerika en Europa.

Op Inspire 

Interview met
Susan geeft een interview over haar ervaringen en opvattingen. Zoals ze het zelf omschrijft: “Ik wil dat mensen beseffen dat er nog zoveel meer is dan onze fysieke lichamen, en ook dat er een liefhebbende aanwezigheid altijd toegankelijk voor ons is, dat ons nooit laat zakken. Je hoeft niet ‘goed’, ‘waardig’ of ‘spiritueel/religieus’ te zijn of alles op de ‘juiste manier’ te doen om te kunnen vallen in die oceaan van liefde. Zelf maakte ik een trauma mee dat zo vernietigend was dat ik God de rug toe keerde, Hem vervloekte en besloot dat als dit Gods werk was, als Hij zoiets had laten gebeuren, ik niets te maken wilde hebben met die zogenaamde God. En toch…”

Waarom Inspire?
“Ik hoop dat ik door mijn verhaal te vertellen, mensen kan laten weten dat terwijl wij onze dagelijkse levens leiden, we zoveel meer zijn dan dit. Dat er zo veel meer beschikbaar is dan wat we normaal zien, aanraken, horen, voelen… en dat liefde is waarvan we gemaakt zijn en waar we naar terugkeren.”

Tav Sparks

Tav Sparks

Tav Sparks is schrijver, internationaal workshopleider en directeur van Grof Transpersonal Training, een programma dat opleidingen verzorgt in holotropische ademtherapieën. Als therapeut werkt hij al meer dan 25 jaar met mensen in veranderde staten van bewustzijn. Hij is de schrijver van Movie Yoga: How Every Film Can Change Your Life, het cursusboek Doing Not Doing: A Facilitator's Guide to Holotropic Breathwork en de cd-serie Holotropic Breathwork. Verder schreef hij scripts en de gedichtenbundel Through Thunder. Tav is een pionier op het gebied van transpersoonlijke behandeling van verslavingen en schreef ook het boek The Wide Open Door: The Twelve Steps, Spiritual Tradition And The New Psychology. 

Op Inspire

Lezing

Breathing Toward Wholeness: The Transformational Power Of Holotropic Breathwork
Holotropische ademtherapie is een krachtige strategie die de reiziger in staat stelt een hoger niveau van bewustzijn in te gaan en diepe psychologische en spirituele genezing te ervaren. Doe mee met Tav en ontdek deze spannende grens: De basis daarvan, hoe het werkt en de waarde voor individuele zoekenden, de psychologie en de grens die persoonlijke groei combineert met de universele drang naar het vinden van compleetheid.

Workshop

Movie Yoga: How Every Film Can Change Your Life
Films zijn in feite een spirituele techniek. Hun grote kracht ligt in het vermogen om ons in te doen leven in elke menselijke passie, verlangen, nederlaag en triomf die we op het scherm uitgebeeld zien. We kunnen meer dan alleen geëntertaind worden. We kunnen erdoor worden getransformeerd. Vergezel Tav op een magische en spannende reis naar de wereld van films waar we met nieuwe zintuigen kunnen zien, horen en voelen hoe deze verborgen kracht in films een avontuur kan worden dat je leven verandert.

Waarom Inspire?
“Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot de oervorm van het wereldfestival, met een combinatie van visionaire en transformationele thema’s zoals vooruitstrevende psychologie, kunst, film, dans, ecologie, spiritualiteit en verder alles dat mensen samenbrengt met het doel om te vieren. Ik vind het spannend en een eer om deel uit te maken van Inspire.”

 

 

 

Theo Tromp

Theo Tromp

Theo Tromp is docent Transcendente Meditatie (TM) en woont in het Sidhadorp, een woonwijk waar meditatie centraal staat, in Lelystad.

Op Inspire

Talk

Wereldvrede Is Onontkoombaar
In 1960 vertelde Maharishi Mahesh Yogi - de goeroe van The Beatles - in een lezing dat hij vrede voor het individu en voor de wereld ging brengen. Wat is er sindsdien met zijn TM-beweging gebeurd? Aan de hand van uitleg van het begrip transcenderen, historische gebeurtenissen in de wereld, diverse wetenschappelijke publicaties en projecten waar de Transcendente Meditatie-organisatie momenteel aan werkt concludeert Theo Tromp dat wereldvrede maakbaar en onontkoombaar is.

Tijn Touber

Tijn Touber

Tijn Touber (1960) is muzikant, schrijver en inspirator. Hij was de oprichter van de band Lois Lane, wiens debuutalbum de eerste plaats van de Album Top 100 bereikte en meer dan 100.000 stuks verkocht. Tijn schreef onder meer de titelsong voor de film Amsterdamned. Na dit muzikale avontuur legt hij zich toe op bewustzijnsontwikkeling, gaat in de leer bij verlichte meesters en leeft veertien jaar als yogi in Amsterdam. In deze periode geeft hij trainingen aan de Amsterdamse politie, delinquenten in gevangenissen, verplegend personeel in ziekenhuizen en jongeren op Lowlands. Als geen ander weet Tijn spiritualiteit tot leven te brengen en naar de dagelijkse praktijk te vertalen. Hij schrijft hierover columns, interviews en verhalen. In juni 2009 verschijnt zijn bestseller Spoedcursus Verlichting, een jaar later Verlicht Leven en weer een jaar later Stadsverlichting, een initiatief om huiskamers in Nederland open te stellen voor regelmatige meditatie. Daarnaast geeft Tijn regelmatig masterclasses, onder meer over zijn nieuwe boek Het Geheim Van Genialiteit, en Stilte Concerten met zijn partner Kris.

Op Inspire
 
Workshops
Spoedcursus Verlichting
Een spoedcursus verlichting... klinkt dat als een tegenstrijdigheid? Het kan. Door middel van inzichten, meditaties en oefeningen word je teruggeleid naar je oorsprong van vrijheid en verlichting. Je kunt leren om onder alle omstandigheden bewust, creatief en vanuit flow te leven.
 
Stilte Concert
Samen met zijn partner Kris organiseert Tijn tevens een Stilte Concert: een klankbad van songs en sounds die je als vanzelf meevoeren naar de stilte in jezelf. Spelenderwijs kom je terug bij je eigen essentie. Je ervaart de natuurlijke flow van het leven en wordt ontvankelijk voor inzicht en inspiratie. Het enige dat je tijdens het concert hoeft te doen, is achterover zitten, je ogen sluiten en je mee te laten voeren.
 
Waarom Inspire?

“Inspire is een belangrijk festival. Het is de plek waar passie en actie elkaar ontmoeten. En dat is hard nodig in een tijd waarin onbezielde structuren instorten en bezieling structuur krijgt. Inspire is een plek waar bevlogenheid de aarde raakt en spiritualiteit vorm krijgt: tijdens concerten, in yoga, meditatie en ademworkshops, in interviews, panels, lezingen en happenings. Ik ben blij deel uit te maken van dit nieuwe festival dat u wordt gebracht door de makers van Lowlands - voor mij een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Samen met mijn vriendin Kris geef ik er al jaren meditatie- en yogaworkshops. Ieder jaar neemt de belangstelling toe en worden de tenten groter. Vorig jaar zeiden we tegen elkaar: er komt een tijd dat het omdraait. Dan wordt de stilte minstens zo belangrijk als het geluid en de binnenkant net zo belangrijk als de buitenkant. Et voilà: Inspire!” 

 

Tim Freke

Tim Freke

Tim Freke is de schrijver van meer dan dertig boeken over vele spirituele tradities, die zijn vertaald in vijftien talen en een top 10 internationale bestseller en een ‘Book of the Year’ van de Daily Telegraph bevatten. In zijn laatste boek, The Mystery Experience, bespreekt hij een revolutionaire ‘paralogische’ benadering van spiritueel ontwaken, dat zonder oppervlakkig gedoe is en parallel loopt aan de diepe wetenschap om het menselijke begrip te informeren. Tim onderzoekt de diepe wakkere staat al sinds zijn twaalfde en kan anderen er feilloos naartoe leiden. Hij presenteert wereldwijd ervaringsgerichte, mysterieuze ervaringsretraites en vermakelijke avonden vol stand-up filosofie. Tim is een gepassioneerde en speelse spreker met een aanstekelijk enthousiasme voor het ontdekken van het levensmysterie, die vaak is geportretteerd in documentaires en geïnterviewd in internationale programma’s, zoals op de BBC en History Channel. Voor meer informatie: www.TheMysteryExperience.com.

Op Inspire
 
Lezing 
 
i see ü / creating i tot i connections
Tim deelt zijn revolutionaire ‘paralogische’ filosofie, leidt een hart-adem-meditatie en legt simpele i to i ervaringen, om ons te helpen door ons verdeeldheid heen te kijken en onze essentiële eenheid te zien, zodat we de grote liefde voelen.
 
Workshop
 
i see ü / creating i tot i connections
Tim deelt zijn revolutionaire ‘paralogische’ filosofie en transformatieve ‘i to i ervaringen’ om ons direct naar een diepe wakkere staat te leiden. Dit zodat we door onze verdeelheid heen kunnen kijken en onze essentiële eenheid zien en de grote liefde voelen.
 
Waarom Inspire?

“Ik heb de uitnodiging aangenomen om mee te doen aan Inspire omdat we allemaal inspiratie nodig hebben om ons te helpen wakker te worden en te zien hoe geweldig dit levensavontuur nu echt is.” 

 

Tim van der Vliet

Tim van der Vliet

Tim van der Vliet, auteur Spiritual Awakening (the easy way). Gepubliceerd door Hay House en Bruna in september en oktober van dit jaar.
Tim is geboren op 17 augustus 1969 en groeide op in en om Amsterdam. Een tolerante stad waar Tim altijd omringd is door vrije geesten en down-to-earth people. In deze mooie stad cultiveerde hij zijn nuchtere kijk op spiritualiteit die hij 'Zen from Amsterdam' noemt. Door een frisse, no-nonsense en lichte kijk op het leven en spiritualiteit heeft Tim het talent om een brug te bouwen tussen de spirituele en de mainstream wereld. Zijn - verhaal - een voormalig beurshandelaar, echtgenoot en vader van vier, die het spirituele pad dagelijks bewandelt - stelt mensen in staat zich makkelijk te identificeren.
 

Op Inspire

Workshop

Tim zal zijn "Ohm song" opvoeren. Een lied over zijn Oooooom.
 

Waarom Inspire?

Geïnspireerd worden is de meest dankbare emotie die ik ken. Een inspiratie zijn is het grootste compliment dat iemand kan krijgen. Toen ik werd gevraagd voor Inspire kwam er maar een ding in mij op...."YES!!!".

Ton van der Kroon

Ton van der Kroon

Ton van der Kroon reisde de hele wereld over op zoek naar spirituele tradities, mythen en verhalen. Hij verbleef bij de Hopi en Jaqui indianen, leerde van Derwishen, goeroes en spirituele leraren en schreef er diverse boeken over. Hij geeft al meer dan twintig jaar mannenworkshops, samen met een team van mannen. Ook gaf hij zeven jaar lang traumabegeleiding in de Gazastrook aan jonge Palestijnse acteurs. Ton is de auteur van De Terugkeer Van De Koning, het boek voor mannen over liefde, lust en leiderschap. Voor meer informatie over zijn werk, kijk op www.tonvanderkroon.nl.


Op Inspire

Workshop

De Wildeman: Van Jongen Naar Man
Man zijn... wat betekent dat eigenlijk? In oude culturen werden jongens vanaf hun pubertijd ingewijd door de sjamanen van de stam, om hun rol als volwassen man in de gemeenschap op zich te nemen. Daarbij kregen ze een nieuwe naam en wisten door visioenen wat hun taak was in het leven. In deze tijd ligt dat wat gecompliceerder; wat is je bestemming in een wereld waar in principe alles mogelijk is?

Waarom Inspire?
“Een van de leukste dingen die ik ervaar tijdens mannenworkshops is de interactie tussen verschillende generaties: de wijsheid van de ouderen, de zoektocht van de dertigers en veertigers, de spontaniteit en creativiteit van de jongeren. Dat lijkt me het boeiende op het Inspire-festival; samenkomen van diverse leeftijden, dansen, genieten en de uitwisseling van ieders verhaal over je diepste inspiratie...”
 

Tunng

Tunng

Tunng is een experimentele folkband uit Engeland, bekend om hun gebruik van vreemde instrumenten, zoals schelpen. Sam Genders en Mike Lindsay, de twee oprichters, ontmoetten elkaar in Londen en besloten samen te werken. Oorspronkelijk was Tunng eigenlijk een duo met vrienden die aan- en afhaakten in de studio en hun bijdragen leverden, wat resulteerde in het eerste album Mother's Daughter And Other Songs. Toen de publieke optredens wachtten, besloot Sam echter terug te treden en een stille partner te blijven. Een in Londen gebaseerde line-up met Phil Winter (electronika en samples), Martin Smith (exotische percussie en soms klarinet), Ashley Bates (banjo’s en gitaren) and Becky Jacobs (achtergrondzang en melodica) vergezelden Mike om de nummers op het podium te spelen. Tunng heeft tot nu toe vier albums uitgebracht, de laatste …And Then We Saw Land werd uitgebracht in 2010. In juni wordt hun nieuwe album Turbines verwacht.

 

Ulisse Di Corpo

Ulisse Di Corpo

Ulisse Di Corpo raakte in 1977 voor het eerst betrokken bij de theorie van syntropie. Hij besloot psychologie te gaan studeren, maar was zwaar teleurgesteld in de mechanische benadering van het leven die daarin overheerst. Hij begon aan een graad in statistiek. Ulisse startte met cursussen aan het Departement van Statistiek van de Universiteit van Rome en ontwikkelde statistische technieken en software die het gebruik van kwalitatieve informatie in wetenschappelijke studies mogelijk maken. Tegenwoordig biedt hij, samen met Antonella Vannini, oplossingen voor het terugbrengen van entropie en vergroten van de syntropie.

 

Op Inspire

Lezing

Time For A Change In Paradigm
De terug-in-de-tijd oplossinmgen van de vergelijkingen die speciale relativiteit en quantum mechanismen conbineren, werden in de jaren dertig verworpen omdat ze retrocausaliteit suggereren, wat de aanname tegenspreekt dat oorzaak altijd vóór gevolg moet komen. Maar de eigenschappen van het leven vallen samen met de eigenschappen van de terug-in-de-tijd oplossingen (energieconcentratie, verhoging van de complexiteit, de groei van structuren, organisatie en orde) en het lijkt daarom noodzakelijk om de oorzaak-en-gevolg aanname te verbreden naar een nieuw paradigma, dat zegt dat er een constante wisselwerking is tussen verleden en toekomstige oorzaken. Het verleden wordt behandeld door de reden, de toekomst door ons hart. We moeten voortdurend kiezen tussen verleden en toekomst, tussen verstand en gevoel.

Syntropy, Resonance And Complementarity
De vooruit-in-de-tijd oplossingen worden geregeerd door de wet van de entropie, die leidt naar energieverlies, dood en crisis, terwijl de terug-in-de-tijd oplossingen worden geregeerd door de wet van de syntropie (uit het Grieks: syn=samenkomen en tropos=neiging) die leidt naar energieconcentratie, leven en welzijn. Syntropie bestaat op het onzichtbare niveau van vitale energie en uit zichzelf in synchroniteiten en mogelijkheden. De eigenschappen van ‘resonantie’ en ‘aanvulling’ maken het gebruik van dit onzichtbare niveau mogelijk.
 

Vincent Vriens

Vincent Vriens

Vincent Vriens (1977) is filmer en mediavormgever. Hij is autodidact, maar heeft zijn kennis en ervaring als maker de afgelopen jaren opgedaan bij diverse locatie projecten, oa van De Kwekerij Theaterproducties, Oerol, De NWE Vorst, Drie Ons Theaterproducties, Muzieklab Brabant, MU eindhoven en vele anderen. Vanuit zijn creatief buro Victor-Zorro, werkt hij zowel al maker, en als filmer. Hij heeft een fascinatie voor projecteren in de vrije natuur en op andere zaken als een scherm.

Vanuit deze fascinatie ontwikkelde hij samen met Julian van Buul Landschapslumen; audiovisuele installaties, waarbij meerdere beamers worden gebruikt om een surrealistische videolandschap te projecteren op de natuur.

Wang Li & Wu Wei

Wang Li & Wu Wei

Wang Li woont in Parijs. De mondharp is zijn favoriete instrument geworden, daarbij beetje bij beetje een klankvolle ruimte creërend van zoektocht en vrijheid. Het spel van Wang Li is vol ademgeruis en trillingen, herinneringen en visioenen. Zijn denkbeeldige wereld is gevuld met een weerklank die tegelijkertijd persoonlijk en universeel is.

Wu Wei woont in Berlijn. Hij is een avant-garde Sheng soloist die bijgedragen heeft aan de ontwikkeling van dit vierduizend jaar oude instrument naar een vernieuwende kracht in hedendaagse muziek door de creatie van nieuwe technieken, het uitbreiden van nieuw repertoire en de integratie van verschillende stijlen en genres.

Deze Chinese creatie is een muzikale verkenning waarvan de oorsprong duizenden jaren oud is, een moderne belofte van spirituele eenheid, die het publiek een diep gevoel van vrede en vrijheid biedt.

Wessel Wallert

Wessel Wallert

Wessel Wallert is een ervaren yogadocent die lesgeeft in de oude mystieke vorm Kundalini Yoga. Door zijn jarenlange ervaring in lesgeven in verschillende technieken kan Wessel studenten vooruit laten gaan en ze het contact met hun diepere zelfgevoel laten herstellen. Zijn vriendelijke en eerlijke karakter inspireert studenten om dieper te ervaren en het beste uit henzelf te halen. Naast het geven van Kundalini Yoga coacht Wessel ook op individuele basis met yoga therapie en heeft mensen succesvol van diverse lichamelijke en psychische klachten afgeholpen, zoals burn-out en spijsverterings/ademhalingsproblemen. Wessel is als full-time yogadocent verbonden aan Yoga Lifestyle en YogaGarden in Amsterdam.

Op Inspire

Workshop

Kundalini Yoga

Een bijzondere gelegenheid om contact te maken met je 'diepere' zelf en oneindige bron van energie. Aan de hand van een dynamische reeks oefeningen en meditaties wordt je naar een krachtige bewustzijnsverruimende ervaring geleid. Inspire nodigt je uit om 'in het diepe te springen' en geïnspireerd te raken door de schoonheid van het leven, weerspiegeld in je eigen heldere en ontwaakte bewustzijn. 

Kom, geniet en deel een geweldige ervaring. 

Deze workshop is toegankelijk voor alle niveaus van oefening en bekwaamheid.

Waarom Inspire?

“Het hebben van de mogelijkheid om contact te maken met elkaar en ons gezamenlijke bewustzijn te vergroten is een van de grootste geschenken en waardes die we als mens hebben. Onderdeel zijn van deze beweging is een zegen en een noodzaak voor iedereen die wil groeien en van het leven wil genieten.”

 

Willemijn Bessem

Willemijn Bessem

Na de afronding van haar studie economie ging Willemijn Bessem (1967) werken in het bankwezen. Kort daarna werd zij zich bewust van haar mediumschap. Sindsdien geeft zij privésessies en begon een meditatie trance-cirkel met haar familie. Na haar ontslag bij de bank heeft ze jaren gereisd in India om kennis te maken met de spirituele rijkdom van dit land. Ze heeft toen een spirituele reisgids voor India geschreven. Willemijn deelt reeds vele jaren haar ervaringen over verschillende vormen van mediumschap, meditatie en healing. Recent heeft zij samen met haar zusje een boek geschreven over hun spirituele ervaringen.Voor meer informatie over Willemijn, ga naar www.mediumschap.com.

Op Inspire

Workshop

Visualisation journey
Tijdens de workshop begeleidt Willemijn de deelnemers in een visualisatie reis. Eerst neemt zij je mee naar een plek van diepe stilte en vandaar in gedachten op reis naar uiteenlopende mooie landschappen. Tijdens deze visualisatie kan je overleden familie of vrienden vanuit de ongeziene wereld ontmoeten en misschien berichten of inzichten ontvangen. Achteraf is er ruimte om de inspiratie en subtiele gewaarwordingen te vertalen naar heldere praktische inzichten. Willemijn zal vervolgens vanuit haar eigen ervaring delen hoe zij bewust is geworden van de ongeziene wereld en hoe de communicatie binnen deze sferen kan verlopen. Hierin zal je vast veel uitleg en inzichten ontvangen en misschien herkenning van situaties die je zelf hebt meegemaakt maar nog niet kon verklaren. Ook zal zij uitleggen hoe je met eigen intuïtie en gevoeligheid kan omgaan. Door het delen van deze ervaringen kunnen beperkende gedachtenpatronen of angsten betreffende deze onderwerpen oplossen en kan je meer in contact komen met je innerlijke bron van wijsheid en vrede. 

Waarom Inspire ?
“Ik heb de uitnodiging aangenomen omdat ik het delen van diepere wijsheid en de kracht van inspiratie voor 100% ondersteun.  Inspireren betekent voor mij stromen, in mijn levenskracht staan. Inspireren is het delen van mijzelf, zodat andere mensen ook kunnen leren van mijn ervaringen.”

Wim Gijzen

Wim Gijzen

Wim Gijzen

(1961) en de power van Hartcoherentie: ‘A Change of Heart Changes Everything’. Na een praktijk in fysio- en manuele therapie van 29 jaar, volgt hij zijn hart. Inspiratie vindt hij in de simpele, maar krachtige wijsheid van research instituut HeartMath uit Boulder Creek, Californië. Sinds 1991 legt dit onafhankelijke wetenschappelijke instituut de fundamenten bloot van onze emotionele fysiologische interacties, onze fysieke interacties met anderen en het energieveld van de aarde. De intelligente kracht van het ‘Heart’ wordt met ‘Math’(ematics) zichtbaar en trainbaar gemaakt. Als HeartMath trainer leert Wim vanaf 2005 mensen van alle leeftijden zelfregie over een coherente fysiologische staat, waarmee ze belangrijke doelen in hun leven makkelijker bereiken.

Op Inspire

Talk

Individual, Social And Global Coherence
In deze lezing staan we stil bij de missie, de nieuwe inzichten en initiatieven van het HeartMath instituut. Een non-profit wereldleider op het terrein van onderzoek naar emotionele fysiologie, hart-brein interacties en de fysiologie van optimale gezondheid en prestaties. We staan op een mondiaal kruispunt van een nieuwe tijd. Een paradigma shift naar een hoger menselijk en collectief bewustzijn is gaande. Velen van ons voelen daarbij een groot verlangen om de wereld met elkaar positief te veranderen. We zijn op zoek naar manieren om onze innerlijke wijsheid betekenisvol in te zetten. Het Global Coherence Initiative dat HeartMath in 2008 is gestart kan jou hierin helpen.

Workshop

Hartcoherentie Heart-Math Biofeedback
Onderzoek jouw invloed op Hartcoherentie. Je maakt in duo’s gebruik van HeartMath biofeedback software. Je klikt een sensor aan je oorlel en jouw hartritmevariatie (HRV) wordt in beeld gebracht op een laptopscherm. Het is mogelijk om het hartritme bewust te beïnvloeden zodat er een harmonieus (coherent) hartritme variatiepatroon ontstaat. Je leert een effectieve aandacht techniek waarmee je beter in staat bent om naar je hart te luisteren, stress te pareren en beter om te gaan met hoge (werk)druk, grote verantwoordelijkheid en moeilijke situaties.

Spirilab
Een korte individuele ontdekkingstocht met biofeedback op je hartritme variatie. Wat betekent het voor jou om in een ‘spiegel’ te kijken die jouw interne (in)coherente fysiologie toont?

Waarom Inspire?
“Voor mij zijn HeartMath en Inspire twee zijden van één medaille.”

Wouter Widdershoven

Wouter Widdershoven

Meer informatie volgt. Kun je niet wachten? Ga dan naar www.studiotoer.com
 

Yvonne Beelen

Yvonne Beelen

Yvonne Beelen maakt fysiologische kunst. Wat verf is voor een schilder, zijn mensen voor haar, daar de beleving van de bezoeker centraal staat. Met haar interactieve installaties en performances wil ze het vertrouwde vervreemden en het vreemde vertrouwd maken als een antropologische zoektocht naar het ware geluk.

Werk van Yvonne Beelen is te zien op festivals, in musea en theaters, maar ook gewoon op straat of bij mensen thuis. Zo speelde ze op Oerol, De Parade, Motel Mozaique, in Museum Gouda, Science Center Nemo en dieregaarde Artis. Ook zijn er twee werken van Yvonne te zien in de publieke ruimte van Rotterdam.

Laat je tijdens Inspire injecteren met een overvloed aan liefde door haar interactieve performance mMminnestrelen.

Yvonne Weeseman

Yvonne Weeseman

Yvonne Weeseman is dramatherapeut, traumatherapeut, leerkracht en healer. Zij ontwikkelde in de afgelopen tien jaar diverse programma’s voor kinderen en jongeren waarbij zij hen helpt hun licht en kracht van binnen verder aan te wakkeren. Ze geniet internationale bekendheid en geeft behalve in Nederland haar workshops onder meer in Engeland, Duitsland en Israël. Sinds 2002 werkt Yvonne veel samen met Brandon Bays, grondlegger van de Helende Reis methode. Voor meer info: www.paradisekids.nl en www.stayintune.org.

Op Inspire

Lezing

De Helende Reis Voor Kinderen
In deze lezing geeft Yvonne Weeseman handige tips voor ouders en professionals. Zij vertelt hoe je kinderen het beste kunt helpen om oude emotionele bagage te verwerken zodat blijdschap en levenslust nog verder tot ontplooiing kunnen komen. Als een diamant die nog meer kan stralen als je het stof er vanaf blaast!

Waarom Inspire?
“Ik vind het een supergaaf initiatief en ik denk dat de sfeer hartstikke leuk zal zijn.
Zoveel leuke mensen op een plek, dat kan alleen maar top zijn!”

 

TBA

TBA

Be curious!